Udvist: Asylansøgere smed brosten mod Røde Kors-ansatte

To somaliere har fået fængselsdom og bliver udvist efter forsøg på grov vold.

To somaliske asylansøgere, en 29-årig mand og en 30-årig kvinde er ved Retten i Hillerød idømt tre måneders fængsel for forsøg på grov vold, efter de kastede brosten mod to Røde Kors medarbejdere onsdag den 8. juni.

- Jeg er meget tilfreds med, at retten var enig i anklagemyndighedens vurdering af, at det var forsøg på grov vold at kaste med brosten mod Røde Kors medarbejderne, der bare udførte deres arbejde. Det er både farligt og ganske uacceptabelt at kaste med brosten, siger anklagerfuldmægtig Anne-Mette Wedell Seerup.

Manden og kvinden var utilfredse med, at de skulle flyttes fra Asylcenter Auderød til Bornholm.

Da de to Røde Kors-medarbejdere transporterede dem til Frederikssund Station, hvorfra de skulle rejse videre, tog den 30-årige kvinde en radio fra en Røde Kors-medarbejders brystlomme, og forsøgte at slå ham med radioen. 

Da det lykkedes ham at undvige, forsøgte kvinden i stedet at kaste radioen i hovedet på ham.

Heller ikke det havde hun held med, så nu slog hun medarbejderen i ansigtet med en knytnæve.

Efterfølgende fik både den 29-årige mand og kvinden fat i nogle brosten og kastede dem mod begge Røde Kors-medarbejdere. 

Heldigvis blev ingen af dem ramt. De søgte tilflugt bag bilen, de var ankommet i.  

Til gengæld blev bilen ramt og fik buler af brostenene.

Dommen over de to somaliere faldt onsdag, og her udover fængselsstraffen også udvist af Danmark med et indrejseforbud i 6 år.  

Danmark må dog ikke udvise til Somalia. I stedet bliver de efter endt afsoning udvist til Italien, hvor de har opholdstilladelse.

Begge de tiltalte modtog dommen. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik