Karla blev kun to og et halvt år gammel. Foto: Privatfoto

Karlas gåtur endte fatalt: "Tænk jer nu om"

Familiehunden Karla måtte aflives efter en gåtur ved Idrætsparken i Hørsholm.

Familiehunden Karla blev kun to et halvt år gammel. Jesper Gade og resten af familien måtte tage den hårde beslutning om at aflive Karla efter en gåtur. 

Karla var en samojede/golden retriever. Foto: Privatfoto

Jesper Gade og kæresten gik en tur med familiens to hunde Karla og Ziggy ved Hørsholm Idrætspark, men da de kalder på hundene, fordi de skal i snor, er det kun Ziggy, der kommer løbende tilbage. 

- Vi kan høre at Karla piver i det fjerne, og først tror vi, at hun har fundet en fugl eller ligende, forklarer Jesper Gade. 

Efter noget tid kommer Karla til Jespers forskrækkelse haltende hen til dem på tre ben. 

- Det styrtbløder fra den ene pote, og det er som om leddet er skåret op, siger Jesper Gade.

Han skynder sig at få fat på en af sine børn, der kan komme hen med noget, der kan stoppe blødningen. Herefter ringer han til dyrlægen, og får en tid næste morgen. 

Læs også Helte-hest: Freja har fået spastiske Sander til at gå

Karla må aflives

Men hos dyrlægen, går det desværre ikke så let, som familien havde håbet. Senere på formiddagen, står det klart, at en kirurg må operere Karla, og derfor kører Jesper Gade til dyrehospitalet i Gentofte med den forslåede hund. 

Men kirurgen på hospitalet forklarer Jesper Gade, at skaden er meget alvorlig. Ifølge kirurgen kan der komme infektioner, gigt og arvæv - og det kan være svært at spå om benet nogensinde bliver normalt igen. 

Det ville være egoistisk af os at beholde hende

Jesper Gade

Efter en snak med den dyrlæge Karla normalt kommer til, beslutter Jesper Gade sig for, at det bedste er at aflive Karla. 

Det var ikke en let beslutning og særligt familiens børn har været knuste over det. 

- Det ville være egoistisk af os at beholde hende. Nogle hunde kan godt få et godt liv med tre ben, men Karla elskede at tumle og løbe rundt gennem buske og krat. Vi og dyrlægen følte, det var den bedste beslutning, lyder det fra Jesper Gade. 

Læs også Blodig nabostrid: Fandt sin hund skudt på naboens dørtærskel

Knuste flasker overalt

Ifølge Jesper Gade var det smadrede flasker, der var skyld i, at Karla kom styrtblødende tilbage til familien den dag. Han deler historien om Karla for at folk til at tænke over, hvilke konsekvenser glåsskårene kan have. 

Tænk jer nu om, inden I kyler en flaske i jorden

Jesper Gade

- Tænk jer nu om, inden I kyler en flaske i jorden, siger Jepser Gade til TV 2 Lorry og uddyber:

- Der er glasskår så mange steder, og jeg håber at det her kan være med til at få de unge til at tænke sig en ekstra gang om, inden flasken smadres.

- Jeg har også selv været ung engang, og jeg ved godt, at der ikke er nogen, der har gjort det bevidst for at skade andre. Det er døduheldigt. Men der er også råvildt og mennesker, som kan komme til skade af det. 

Han understreger, at han godt ved at hundene skal være i snor i området. Men han mener, at hundene ind i mellem også skal have lov til at boltre sig uden, så længe det ikke er til gene for andre. 

Læs også Åbnede hundebørnehave: Line og Rolf gjorde drøm til virkelighed