Karen: Jeg kan sagtens forsvare, hvorfor vi bor i Tingbjerg

I 3. afsnit af miniportrætserien JA, jeg bor i Tingbjerg, fortæller Karen og Egon Nielsen, hvorfor de, trods alt, føler sig hjemme i ghettoområdet.

Der var helt lavpraktiske grunde til, at ægteparret Karen og Egon Nielsen i 1974 flyttede fra Korsgade på Nørrebro og ud til Tingbjerg.

- Det var jo ren luksus at komme herud til varmt vand, bad og toilet i lejligheden, fortæller Karen Nielsen i 3. afsnit af portrætserien JA, jeg bor i Tingbjerg.

I serien, som kan ses her, får du miniportrætter af nogle af de 6527 mennesker, der bor i den københavnske bydel Tingbjerg. De portrætterede har det til fælles, at de alle er trætte af ghettostempler og overskrifter i medierne. De kan godt lide at bo i Tingbjerg. For dem er Tingbjerg hjem.

- Som de siger nogle steder; hold da op. Bor du i Tingbjerg? Tør du godt det? Er du ikke bange for at blive skudt og alle de andre ting. Så siger jeg hvad? Hvad snakker du om? fortæller Karen Nielsen i afsnittet som kan ses øverst i denne artikel.

Karen og Egon Nielsens tre nu voksne børn er vokset op i bydelen og parret har igennem tiden set Tingbjerg forandre sig.

- Da vi flyttede til Virkefeltet var der én udenlandsk familie, og man må sige, at det har grebet om sig siden. Men de udlændinge der bor i Virkefeltet nu, det er søde mennesker, og vi har det rigtig godt med dem og snakker, når vi mødes i opgangen, fortæller Karen Nielsen.

Meget er da også sket på 40 år. I dag har mere end 70 procent af beboerne ikke vestlig baggrund. Men det får ikke parret til at overveje at flytte. De står ved, hvor de bor.

- Jeg kan sagtens forsvare, hvorfor jeg bor i Tingbjerg. Hvorfor jeg godt kan lide at bo i Tingbjerg, siger Karen Nielsen og suppleres af sin mand, der også er træt af det billede offentligheden har af Tingbjerg.

- Man sætter fokus på noget skidt og så glemmer man de mennesker, der bor i de områder. Så tænker man ikke over, hvor hårdt det kan ramme andre, siger Egon Nielsen.

JA, jeg bor i Tingbjerg (3:5) sendes på TV 2 Lorrys kanal i aften klokken 19.05 og 22.40.

Du kan allerede nu frit se serien her.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik