Karen Blixen Museet vil på finansloven

Hun er en af de mest læste danske forfattere. Hendes bøger er udgivet på over 30 sprog, og hun er med på den officielle kulturkanon. Men Karen Blixens barndomshjem, Rungstedlund, der drives som museum, får ikke en krone fra staten. Det vil museumsdirektøren nu gøre noget ved, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Karen Blixen Museet er ejet og drevet af Rungstedlundfonden, som har en egenkapital på 24 millioner. Men museumsdriften giver underskud. De seneste to år på næsten tre millioner kroner årligt.
- Vi vil på finansloven. Vi kører med permanent underskud og tærer på formuen. Det er ikke en god fremtidsprognose, siger museumsdirektør Catherine Lefebvre.
Direktørens ønske kommer ikke på bordet ved årets finanslovsforhandlinger, hvor der ifølge regeringens oplæg skal spares omkring 100 millioner kroner på kultur. Men flere kulturordførere mener dog, at museet i Rungsted har gode muligheder for en plads på finansloven i fremtiden.
- Rungstedlund har alle de rigtige overskrifter. Man kan ikke sige, det er en kommunal opgave, det er nærmere en national forpligtelse, siger Venstres kulturordfører Troels Christensen.
Dansk Folkeparti sørgede sidste år for, at digterpræsten Kaj Munks hjem, Vedersø Præstegård, fik 4,5 millioner kroner på finansloven. Partiets kulturordfører Karin Nødgaard sætter også stor pris på Karen Blixen Museet.
- Generelt er min holdning, at hvis der gøres et exceptionelt arbejde for at formidle og bevare kulturarven, så har man mulighed for at komme på finansloven, siger Karin Nødgaard.
Socialdemokraterne er trådt ud af årets finanslovsforhandlinger, men kulturordfører Mogens Jensen skal snart mødes med Karen Blixen Museet for at drøfte ønsket om statslig støtte.
- Der er jo ikke tvivl om, at det er et særligt museum, også fordi det ligger i hendes hjem, siger han.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik