Karen Blixen museet får sit eget vejskilt

Nu får turister flere danske attraktioner af høj kvalitet at køre efter.

16 nye nationale seværdigheder er føjet til listen over attraktioner, det er værd at besøge. De bliver derfor nu markeret med brune skilte med det karakteristiske johanneskors langs de danske veje.

Det er blandt andet Faxe Kalkbrud, Karen Blixen Museet i Rungsted, Langelandsfortet, Ejer Bjerge ved Skanderborg og oplevelsescentret NaturBornholm, oplyser Vejdirektoratet.

De nye seværdigheder er udpeget af Kulturstyrelsen, Naturstyrelsen og VisitDenmark, som også har benyttet lejligheden til at revidere listen, der omfatter over 200 lokaliteter, oplyser projektleder Bent Lund Nielsen fra Vejdirektoratet.

- Attraktionerne på listen skal være oplevelser på et nationalt niveau, der afgrænser sig fra det lokale, og de skal opfylde en række kvalitetskrav. De skal have en helt særlig kvalitets- og oplevelsesværdi, der gør, at de kan karakteriseres som betydningsfulde seværdigheder af national interesse, siger Bent Lund Nielsen.

Listen rummer større områder som Nordsamsø og Røsnæs. Der er også plads til seværdigheder i den mere kommercielle ende som forlystelsesparken Sommerland Sjælland i Odsherred, der har vandland, hytter og camping.

De brune skilte kendes fra andre lande i Europa. De er først og fremmest indført for at hjælpe kørende turister med at finde vej til det bedste, Danmark kan tilbyde inden for kultur, natur og oplevelser.

Stederne skal have åbent mindst fem timer daglig mindst fem dage om ugen, og der skal være informationstavler på dansk, engelsk og tysk. De skal fremstå velholdte og have gode parkeringsforhold.

I Danmark bruges johanneskorset på to typer skilte: Det brune skilt til attraktioner, der er permanente, betydningsfulde og af national interesse - og et blåt skilt til seværdigheder af lokal interesse. Det blå skilt kan tildeles af den enkelte kommune.

Johanneskors eller sankthanskors er et symbol, der anvendes i flere sammenhænge. Det har fået navnet, fordi det symboliserede Johannes Døberens dag (sankthans) i middelalderens kalendere.

/ritzau/


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik