Kara henter affald i Irland

Kara/Noveren vil hente 20.000 ton affald i Irland hver vinter de kommende år.

Det lyder som en molbo-historie, at det er gavnligt for klimaet at læsse affald på et skib i Irland og sejle det til Danmark for her at brænde affaldet af, skriver DAGBLADET Roskilde.

Men beregninger, som Kara/Noveren har fået lavet på DTU, viser, at de 20.000 ton affald - små 10 procent af det affald, der årligt brændes af på Kara - under de rette omstændigheder vil spare miljøet for et CO2-udslip svarende til udslippet fra 250 til 1000 danskere på årsbasis.

- Det er afgørende for os, at det samlede klimaregnskab er positivt. Det viser DTU's beregninger, og det viser både en stor svensk og en norsk undersøgelse, at det er. Derfor er det både klimamæssigt og økonomisk sund fornuft at sejle affaldet hertil, siger direktør i Kara/Noveren Thorkil Jørgensen.

Det første affald er sandsynligvis allerede landet, når du læser disse linjer, for det første skib med 2000 ton affald lægger til kaj i Køge i eftermiddag. Herfra fragtes det til Roskilde med lastbiler.

I Danmark lægges kun cirka tre procent af affaldet på lossepladsen - i Storbritannien og Irland havner 50 procent af affaldet på lossepladsen.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik