00:28

Kaos ved skolevej: Forældre fik bøder på stribe

Færdselspolitiet havde travlt på en skolevej i Vanløse fredag morgen. På en time blev der udskrevet 20 bøder til forældre, der afleverede børn.

Hvis der står indkørsel forbudt på skiltet, så betyder det indkørsel forbudt.

Men mange forældre ignorerer færdselsreglerne og kører mod ensretningen, når de skal sætte børnene af ved Katrinedals Skolen i Vanløse. 

Det her handler jo om trafikmoral blandt forældrene 

Jens Andersen Afdelingsleder, Katrinedals Skolen 

Det er en velkendt problematik, som skolen længe har kæmpet med. 

 - Det her handler jo om trafikmoral blandt forældrene - og så handler det jo også om, at børnene lige så godt kan gå eller cykle i skole, det vil tage en del af trykket, siger Jens Andersen, afdelingsleder, Katrinedals Skolen i Vanløse til TV 2 Lorry.

Flere forældre trodser dagligt ensretningen af Vanløse Allé trods tydelig skiltning. Foto: TV 2 Lorry

Læs også Forældre i protest: Lastbiler skaber frygt på skoleveje

Fredag morgen stod politiet da også klar med bødeblokken, og i alt 20 forældre fik en lille hilsen med hjem i form af en bøde fra ordensmagten.

Katrinedals Skolen har flere indgange, men ved hovedindgangen, der ligger ud til Vanløse Allé, er kørselsretningen ensrettet i tidsrummet fra kl. 07.30 til 08.30.

Men det er mange forældre decideret ligeglade med, og det skaber en kaotisk trafiksituation, når der pludselig er biler både med og mod kørselsretningen. 

 - Problemet er, at der både er mange børn på cykler og gående, der skal igennem her. Ind i mellem står man med hjertet oppe i halsen og tænker puha bare det nu går godt, siger Jens Andersen, der også er trafikansvarlig.

Læs også Kaoskryds: Her er der timelang kø hver morgen

Med omkring 1.000 elever skal der ikke ret mange biler til før, at trafiksituaitonen omkring skolen bliver kaotisk.

Derfor diskutereres trafiksituationen i øjeblikket i skolebestyrelsen, hvor man forsøger at begrænse antallet af forældrene, der kører børnene i skole.

Politiet delte bøder ud i flæng. Foto: TV 2 Lorry

- De fleste bor inden for et par kilometers afstand, så det burde kunne lade sig gøre at gå eller cykle, siger Jens Andersen. 

Der er lavet flere trafikdæmpende tiltag på vejen foran skolen, men det har ikke løst problemet. Skolen så gerne, at vejen blev spærret.

- Vi så allerhelst at denne lille stump af Vanløse Allé blev lukket for trafik, så den kunne blive et en del af skolens udeareal.

Læs også Børn cykler igen på kirkegård - fri for Nørrebro-cykelstier