Kandidater fra Alternativet vil fastholde mandat med humor

Alternatives kandidater Anders Stjernholm og Sikandar Siddique forsøger begge at trække på vælgernes smilebånd i håb om at fastholde partiets ene mandat i valgkredsen.

Med kun få dage til folketingsvalget den 5. juni er slutspurten for alvor sat ind for politikkerne rundt omkring i de forskellige valgkredse. 

I Københavns Omegns Storkreds kæmper Alternativet for at fastholde deres ene mandat fra sidste folketingsvalg, men det tyder på at blive en større udfordring end ved sidste valg, viser meningsmålingerne. 

Ved valget på grundlovsdag bliver Alternativet spået halvdelen af stemmerne fra sidste folketingsvalg, men flere af partiets kandidater i Københavns Omegn er stadig optimistiske forud den afgørende dag. 

En af dem er Anders Stjernholm (Å), som deler flyers ud i klassisk valgkampsstil på Lyngby Station. 

- Den er hård denne gang. Måske er det fordi, jeg skulle vente længere, end jeg havde regnet med, da jeg ikke havde forventet, at regeringen kunne fortsætte i så lang tid, siger han. 

Komiker blev tændt under ophold på borgen

Anders Stjernholm debutterede på Christiansborg, da han vikarierede for Ulla Sandbæk (Å) omkring årsskiftet 2018 i en tre måneders periode.

Ved det seneste valg, som også var hans første, blev det til 1153 personlige stemmer, dog 80 mindre end partifællen Ulla Sandbæk, som strøg ind på borgen. 

Og med meningsmålinger, som lige nu peger på, at Alternativet går tre mandater tilbage på landsplan, er taktikken ændret.

Med meningsmålinger der viser tilbagegang for Alternativet er der kamp om mandaterne i partiet

- I forhold til sidst, så gør jeg for eksempel det anderledes, at jeg står på stationerne om morgenen, siger Anders Stjernholm (Å). 

De fleste kender måske Anders Stjernholm for hans fremtrædende rolle i Ateistisk Selskab, der har delt vandene, og for komiker karrieren, der har været en del dna'et, siden han debuterede på comedy scenen i 2005. 

Netop komikken forsøger han stadig at udnytte i det politiske spil, som man for eksempel kan se i showet 'fra blå til rød til vanvittig' om Anders Stjernholms eget partiskifte, som han har udgivet op til valget.

- Det er en af Alternativets værdier at bruge humor, og det skal det også være. Hvis ikke jeg kan blive ved med at bruge humor og lave jokes i fremtiden, så skal jeg heller ikke være politiker, fastslår Anders Stjernholm (Å). 

Spidskandidat laver succesfuld sang med Jokeren og Szhirley

En anden af Alternativets folketingskandidater, der kæmper for at bevare tillægsmandatet fra sidste folketingsvalg i Københavns Omegns Storkreds, er partiets spidskandidat Sikandar Sidiqque (Å).  

Han har gjort sig særligt bemærket som rapper under årets valgkamp og benytter sig også af humor, når han kæmper for fortsat at få partiet repræsenteret med et mandat i valgkredsen efter valget. 

Under valgkampen har han fået meget opmærksomhed for musikvideoen 'den grønne pose' med Jokeren og Szhirley, der er en omskrivning af hittet 'spændt op til lir', men på gaden i Albertslund er det politikken og synligheden, som er i fokus, når han deler valgflyers ud til forbipasserende. 

- En af alternativets værdier er humor, og jeg har forsøgt at bruge humor til at tale klima. Klima skal være spændende og sjovt, for på den måde bliver det et tiltalende emne. I min kamp for genbrug har jeg sammen med Jokeren og Szhirley omskrevet 'den gale pose' i håb om, at budskabet kommer bredt ud om, at vi skal genbruge frem for at købe så mange plastikposer, siger Sikandar Siddique (Å). 

Fokus rettet mod etniske minoriteter

Alternativisten forklarer, at han tyvstartede på valgkampen for 14 måneder siden, da han blev valgt af medlemmerne som den øverste på partilisten, og han har især sat ét afgørende mål forud for valget.

- Jeg fokuserer særligt på de etniske minoriteter, på minoritetskvinderne og på de danske muslimer. Stemmeprocenten er lav blandt disse grupper, og jeg forsøger at involvere dem i den demokratiske proces. Hvis det også hjælper os med at fastholde vores mandat, så gør det selvfølgelig heller ikke noget, siger Sikandar Siddique (Å). 

Ifølge en meningsmåling for de enkelte storkredse, som Megafon har foretaget for TV 2 og Politiken, så går Alternativet fra 4,4 procent af stemmerne til 2,4 procent af stemmerne i Københavns Omegns Storkreds. Hvis man ser på tallene hænger Alternativets nuværende tillægsmandat i tynd tråd, men den statistiske usikkerhed i de lave tal kan få stor betydning, og partiets spidskandidat har absolut ikke mistet troen. 

- Vi er i højt valgkampshumør, og vi går på gaden hver eneste dag for at gøre Danmark grønnere og mere humanistisk. Og så må vi se, om vælgerne belønner os med deres tillid og deres stemmer, slutter Sikandar Siddique (Å).  

Alternativets Sikandar Siddique leverer her en musikvalgvideo i selskab med Jokeren og  Szhirley.

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik