Kandidat delte gratis gavekort ud: Nu trækker hun sig

Politiker uddelte gavekort på 300 kroner sammen med en opfordring om at stemme på hende. Nu trækker hun sig fra kommunalvalget.

Charlotte Biskup har trukket sig som kandidat for de Konservative til kommunalvalget i Lyngby-Taarbæk efter at have uddelt gavekort sammen med en opfordring om at stemme på hende.

Læs også Korruptionsbeskyldt S-formand trækker sig

- Jeg har trukket mig, fordi der ikke skal være den mindste tvivl, om at jeg spiller efter reglerne i det her. Det har aldrig været min hensigt, at der skulle være nogen form for bagtanke i det her. Jeg vil ikke sige så meget mere.

Gavekortet, hun har uddelt til potentielle vælgere, er på 300 kroner til en haveservice i Ølstykke, der hedder Den Grønne Trold. En haveservice, som ejes af en, der kalder Charlotte Biskup for "en privat bekendt".

Ulovligt at bestikke

Charlotte Biskup bekræfter, at hun trækker sig som følge af gavekortsagen:

- Hvis der er sået tvivl om noget ved mig, så trækker jeg mig. Jeg stillede op for de svage og de handicappede, så det er død ærgerligt, at jeg må trække mig. Det er jeg ked af.

Læs også Lyngby-Taarbæk borgmester: "Vores borgere betaler meget i skat"

Professor i strafferet ved Københavns Universitet Jørn Vestergaard oplyser, at Charlotte Biskup kan have handlet ulovligt:

- Det er strafbart med bøde eller fængsel i op til to år at yde, love eller tilbyde ”en formuefordel”, det vil sige bestikkelse, for at påvirke nogen til at stemme på en bestemt måde ved folketingsvalg eller kommunalvalg, siger han.

Men om Charlotte Biskup har overtrådt straffeloven, kan kun en dommer vurdere, siger Jørn Vestergaard.

Charlotte Biskup er ked af situationen og erkender, at hun ikke kendte reglerne på området:

- Jeg har handlet i god tro. Det har aldrig været mine intentioner at gøre noget ulovligt. At uddele gavekortet var en gimmick, og jeg har jo på intet tidspunkt hverken kunnet eller ønsket at tvinge folk til at stemme på mig.

Opdateret klokken 18.45: Vi havde skrevet at Charlotte Biskup stod nummer seks på listen. Det gør hun ikke.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik