Kan man virkelig det? En hel dag uden mobiltelefonen

Bevægelsen Fucking Flink arrangerer mobilfri temadag - og fest i Absalon på Vesterbro i København.

Sidder du med din mobiltelefon i hånden - eller din ipad og læser disse ord ligenu? Tjekker du nyheder, opdateringer, vejrudsigter, likes og beskeder hele tiden? Er det for meget? Kan du ikke lade være? 

Er du bekymret over udviklingen?

Så er dagens arrangement i medborgerhuset Absalon på Vesterbro i København formentlig noget for dig. For her er hele dagen fra klokken 12 og frem til klokken 02 natten til søndag afsat til mobiltelefon-frit samvær og fest. Og ifølge arrangørerne, så skulle det altså kunne lade sig gøre at være sammen - uden mobiltelefoner. Ja det siger de altså!

quote Min mand holder telefonen for mig.

Tina Werborg, medarrangør.

Det er den sociale bevægelse Fucking Flink, som sammen med Hjerteforeningen og Absalon står for arrangementet. Og Tina Werborg, der er partner i Fucking Flink, fangede vi (på mobiltelefonen!) for at få et interview om dagens arrangement.

Jeg lægger den!

- Jeg lægger altså telefonen, når vi starter klokken 12. Så er det min mand, der holder den for mig, griner hun.

Mere alvorligt tilføjer hun:

- Vi kunne godt tænke os at samle folk om at være sammen på en ny måde, hvor vi er uden vores telefoner. Vi vil lave nogle aktiviteter, hvor vi skubber til det nærvær, som mange siger, at de mangler, forklarer Tina Werborg.

Tina Werborg er medarrangør af den mobilfrie temadag og fest. Hun bedyrer, at man kan klare sig uden sin telefon!
Tina Werborg er medarrangør af den mobilfrie temadag og fest. Hun bedyrer, at man kan klare sig uden sin telefon!

Joy of Missing Out - JOMO - kalder Fucking Flink det, når folk enten er med i dagens arrangement eller deltager i forsøg, der handler om at lægge mobilen. 

Lav ingenting

Dagens program byder på udfordrende aktiviteter. Der er "vennesnak-salon", hvor man skal tale med sine venner - uden at have en mobil at kigge på undervejs. Man kan sy en pose, som man lægger sin mobil i, når den ikke skal bruges, og fra 14 til 15 skal deltagerne - lave ingenting.

Der er foredrag om, hvordan den digitale udvikling påvirker os. Men Tina Werborg understreger, at dagens arrangement ikke handler om at forsage mobiltelefonerne generelt - for de har også ført masser af positive ting med sig. Men nogle gange er det bare blevet - lidt for meget.

Og så er der DM i kedsomhed.

- Op til dagens arrangement har vi haft en tre uger lang periode, hvor vi har haft 62 personer til at lægge telefonen fra sig en time om dagen. Jeg har selv været med. Jeg er vant til at sidde og kigge på den, når jeg kører på arbejde. Men jeg kan aldrig huske, hvad jeg har set. Nu kigger jeg ud af vinduet eller læser avis. Og jeg møder faktisk mere udhvilet op på arbejdet, siger Tina Werborg.

Hvis man har lyst til at deltage i mobilfrie forsøg og aktiviteter. Så kan man læse mere her.

Arrangementet i Absalon er åbent for alle, og den mobilfrie dag kulminerer med en fest, som starter klokken 22. Man kan roligt slå sig løs - for som arrangørerne skriver:

- Hvad der sker til festen, bli’r til festen - for ingen kan tage billeder af det. 

 

 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik