Kan du huske "rundt om bordet"? Nu kan du komme til DM

De fleste af os har på et eller andet tidspunkt i livet stiftet bekendtskab med bordtennis-varianten "Rundt om bordet". I morgen er der DM i Illum.

Hvis du har gået i ungdomsklub eller på fritidshjem, er der stor sandsynlighed for at du, eller nogen du kender, har spillet "rundt om bordet".

Bordtennisformen er en slags selskabsspil og går ud på, at spillerne står i kø for at slå til bolden på hver side af bordet. Når man har slået, løber man om bag i køen på den anden side af bordet. På den måde spiller man aldrig en bold tilbage til den spiller, man har modtaget den fra.

Hvis du går og savner spillet, så har du nu muligheden for at blive danmarksmester.

I morgen inviterer Brønshøj Bordtennis Klub og Dansk Bordtennis Forbund til danmarksmesterskab i Illum, og alle kan være med.

- I mange sportsgrene er det den bedste, der vinder. Der er mange flere tilfældigheder i "rundt om bordet", og derfor har folk der ikke spiller bordtennis lige pludselig mulighed for at blive danmarksmester. Det er jo lidt sjovt at komme hjem og sige, siger Christian Gregersen der er arrangør af mesterskabet.

Tilmelding åbner lørdag formiddag

Hvis din nysgerrighed er vakt, så er det en god ide ikke at stå for sent op lørdag.

Tilmeldingen foregår i Illum mellem klokken 11 og 12. Herefter bliver de indledende runder afviklet, inden den endelige finale spilles klokken 14.30.

Man skal være snu

Ideen med et DM i "rundt om bordet" udspringer af Christian Gregersens egen interesse for spillet.

- Jeg mødte i skole klokken kvart i 7 om morgenen kun for at spille rundt om bordet. Det var jo vanvittigt. I 7. eller 8. klasse stod vi 50-80 mennesker i hvert frikvarter og spillede. Folk brugte bøger og hænder og alt muligt andet, siger han.

Men selvom alle altså har en chance for at vinde mesterskabet, så er der alligevel et par ting, man godt kan gøre, for at styrke sine vinderchancer:

- Man skal være snu, og man skal være lidt hurtig. Og så skal man tro lidt på det, siger Christian Gregersen.

Spillet i morgen afvikles med alle de officielle regler for "rundt om bordet", lige bortset fra at det ikke er tilladt "at lægge bevidst op" - altså at lave et nemt skud til personen overfor som så får god mulighed for at smashe hårdt til bolden.

Da arrangementet i morgen også er med det officielle danske bordtennisforbund, betegnes det også som et officielt danmarksmesterskab.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik