Kampvalg i københavnske skolebestyrelser

I København og resten af landet er interessen for at få indflydelse på børnenes skoledag eksploderet.

Det siger Mette With Hagensen, formand for foreningen Skole og Forældre. Hun mener, at den nye skolereform har været med til at øge interessen for skolebestyrelser.

- Jeg tror mest, at det handler om, at der har været stor fokus på skoler med den nye reform. Der kan så være forskellige grunde til at forældre melder sig; nogen er begejstrede for reformen, mens det for andre gælder om at begrænse skaden, siger hun til DR P4 København.

Og landstendensen bekræftes af nye tal fra Københavns Kommune, hvor man har modtaget tilbagemelding fra indtil videre 26 ud af hovedstadens omkring 70 skoler. Alle steder melder om en stærkt øget interesse for at sidde i skolebestyrelserne.

I aften er der for eksempel valgmøde på Husum Skole, hvor 17 interesserede kandidater er klar til kampvalg. Det er en ny situation på en skole, hvor det tidligere har været en kamp blot at få nok til til de syv pladser i bestyrelsen, fortæller skoleleder Karina Møller til P4 København.

De mange interessede forældre glæder Mette With Hagensen, for det kvalificerer skolebestyrelsesarbejdet, mener hun.

- Hvis vi får forældre med i skolebestyrelsen, der er valgt, fremfor dem der tilfældigvis var til møde den aften og kom til at række hånden op, så får vi en højere kvalitet i bestyrelsesarbejdet og ude på skolerne. Så det er godt for vores børn, uanset forældrenes bevæggrunde, siger hun til DR P4 København.

Også på Københavns Rådhus vækker forældrenes lyst til at sidde i skolebestyrelsen glæde.

- Forældrenes engagement er helt centralt for at det lykkes med at skabe den gode folkeskole, som vi ønsker, og skolebestyrelserne har stor indflydelse på, hvilke beslutninger der træffes på deres børns skole, siger Børne- og ungeborgmester Pia Allerslev til DR P4 København.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik