Kampen om at slippe for omstridt københavnerbyggeri er startet

En undersøgelse af alternative byggegrunde til det kuldsejlede projekt på Amager Fælleds strandeng møder kritik, inden den overhovedet er præsenteret.

Onsdag offentliggøres Københavns Kommunes undersøgelse af, hvilke mulige byggegrunde man ser til opførelsen af de 2.500 boliger, der skal finansiere to milliarder kroner til metrobyggeriet.

Ifølge Politiken peges der på to nye placeringer på Amager Fælled samt det rekreative område Sydhavnstippen øst for Valbyparken som alternativ til de oprindelige byggeplaner på den såkaldte strandeng på Amager Fælled, der blev droppet i september sidste år efter massive folkelige protester.

Luftfoto af det rekreative område Sydhavnstippen øst for Valbyparken.
Luftfoto af det rekreative område Sydhavnstippen øst for Valbyparken.
Foto: TV 2 Kosmopol

Men selvom Borgerrepræsentation i første omgang alene skal tage stilling til, hvilke grunde man vil undersøge nærmere, så er der allerede stor bekymring at spore hos brugerne af de områder, der nu bringes i spil.

- Der vil blive kraftige reaktioner herude fra dag et, hvis det virkelig er noget, der bliver til konkrete planer. Vi vil for alt i verden kæmpe for at bevare det her område, der er en fantastisk naturplet i Københavns Kommune, siger Kaj Thelander Jessen, talsmand for Sydhavnstippens græsrodsbevægelse Det Grønne Knæ.

- Vi vil fortsætte med at kæmpe for naturen, så vi kan bevare den smule, vi har tilbage her i København, lyder det fra talsmanden for Amager Fælleds Venner, Steffen Rasmussen.

Sydhavnstippen står nederst på Frank Jensens liste

Overborgmester Frank Jensen giver ikke interview om sagen, før undersøgelsen præsenteres onsdag. Men, udtaler han i en skriftlig kommentar til TV 2 Lorry:

- I mellemtiden vil jeg gerne slå fast, at Sydhavnstippen står nederst på min liste over alternative byggegrunde. Det er til gengæld en bunden opgave, at vi skal finde en løsning – så det er op til de ansvarlige partier i Borgerrepræsentationen sammen med mig at finde den bedste løsning – eller den, vi kan blive enige om, lyder det fra Frank Jensen.

Luftfoto af Amager Fælled.
Luftfoto af Amager Fælled.
Foto: Asger Ladefoged - Ritzau Scanpix

Men der er ingen helt oplagte ledige kommunale byggegrunde at tage af, fortæller SF’s gruppeformand i Borgerrepræsentationen, Klaus Mygind, efter en præsentation mandag.

- Der var ikke det der columbusæg og løsning et andet sted i byen. Det havde jeg heller ikke regnet med. Men vi får nu en bred beskrivelse af, hvilke muligheder der er i en systematisk rapport.

- Vi skal beskytte Amager Fælled, så meget som vi overhovedet kan. Der er rigtig mange, der synes, det er okay at bygge der, og vi skal finde en god løsning på det her. Men jeg håber, det bliver så lidt som overhovedet muligt, siger Klaus Mygind.

SF’s gruppeformand i Borgerrepræsentationen, Klaus Mygind.
SF’s gruppeformand i Borgerrepræsentationen, Klaus Mygind.
Foto: TV 2 Kosmopol

Hos Amager Fælleds venner håber man, at en helt fjerde model kan komme i spil. Nemlig at de 2.500 boliger ikke opføres samlet ét sted men derimod spredes ud over flere områder.

- Når vi skal ud at lede efter så store arealer, er det kun naturen, der kan blive ofret. Vi skal i stedet lede efter mindre arealer spredt ud over byen, siger talsmand Steffen Rasmussen.

Borgerrepræsentationen ventes først at vedtage en endelig placering af byggeriet til efteråret.

Optræk til ny folkelig modstand mod ambitiøst boligprojekt.

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik