Kampen om Køges biblioteker skudt i gang

Er det biblioteket i Ølby, Bjæverskov, Ejby eller Køge midtby der skal stå for skud, når Køge Kommune skal finde besparelser på biblioteksområdet? Det spørgsmål har fået borgere og politikere ud af busken og klar med alternative forslag, og flere peger nu på, at hovedbiblioteket i Køge midtby skal lukkes fremfor de små ude i kommunen. Det skriver DAGBLADET Køge.

Finn Buch Petersen fra Demokratilisten foreslår en lukning af Køge Bibliotek og en tilhørende fredning af de øvrige små biblioteker i kommunen. Og Bjæverskov Nærmiljø foreslår en flytning af Bjæverskov Bibliotek og om nødvendigt også en lukning af Køge Bibliotek.
- Hvis det er en mulighed bør vi lukke hovedbiblioteket og flytte det til Ølby. Der bor ikke ret mange mennesker i midtbyen. Derudover er det svært at komme dertil, og man kan ikke parkere, siger Finn Buch Petersen.
Formand for kulturudvalget i Køge Kommune, Erik Swiatek (S), kan fortælle, at planen på ingen måde er at gennemføre alle spareforslagene:
- Det ligger ikke i kortene, at alle spareforslagene i handlekataloget skal gennemføres. Det ville udhule bibliotekerne for meget. Forvaltningen har i handlekataloget taget mange forslag med for, at politikerne har noget at vælge imellem, siger han.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

cosedis

Nicolas' luftfotos hitter: Se 28 pletskud her

20191202-185853-5-1920x1279we

playTrods lunken modtagelse ser boligministeren positivt på ny ghettoliste

julefrokost

Hårdt pressede restauranter: Ni ud af ti julefrokoster i år er aflyst

Gadehavegård, Ibrahim El-Khatib

play”Det er ligegyldigt, at vi er røget af ghettolisten. Skaden er sket”

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere