Kampagne mod tohjulede virkede - Politiet udskrev nul bøder

Københavns Politi havde ikke bødeblokken fremme en eneste gang, da de i sidste uge lavede en målrettet indsats for at stoppe personer på cykel og el-løbehjul i Kongens Have.

Skilte ved indgangen til Kongens Have og politiets tilstedeværelse ser ud til at have haft den ønskede effekt. I løbet af fire dage i sidste uge, hvor Københavns Politi var tilstede i Kongens Have, havde de ikke anledning til at udskrive en eneste bøde til en cyklist eller person på el-løbehjul.

-Der er ingen tvivl om, at skiltningen og den gode dialog, som personalet i Kongens Have har haft med brugerne i sidste uge, har haft en kæmpe effekt. Det har vi tydeligt kunnet se, siger leder af nærpolitiet i Indre By, Thomas Ahlburg.

Indsatsen mod cyklister og personer på el-løbehjul, der glemmer at stå af og trække gennem Kongens Have, er sket i samarbejde mellem Københavns Politi og Slots- og Kulturstyrelsen, der administrerer Kongens Have. 

Bøder til cyklister og løbehjulsbrugere

Styrelse fik nok

I begyndelsen af maj besluttede Slots- og Kulturstyrelsen at lave kampagne, der skulle få gæsterne i haven til at hoppe af de tohjulede transportmidler, fordi de var til gene for de gående gæster.   

Selvom kampagnen ser ud til at virke, oplyser Københavns Politi, at de jævnligt vil være til stede i Kongens Have hen over sommeren, hvor den tryghedsskabende indsats fortsætter. 

Hvis man til den tid bliver stoppet på cykel eller el-løbehjul i haven, kan man se frem til en bøde på 1000 kroner.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik