Kamp om udvalgsposter fik vredt medlem til tasterne

I Gladsaxe fik socialdemokraten Katrine Skov ikke en plads i økonomiudvalget. Det fik hende til at reagere med en skarp kommentar på Facebook.

Et nej til en plads i økonomiudvalget i Gladsaxe fik socialdemokraten Katrine Skov til at reagere med en kommentar på Facebook. 

- Jeg er træt af kvinder, som ikke støtter kvinder. Min borgmester sætter 2 mænd i økonomiudvalget i stedet for mig, som har siddet der i 6 år og har fået mange flere stemmer end de 2 mænd! Måske er det mit problem at jeg ikke har en ti........., skriver Katrine Skov på sin Facebookside. 

Socialdemokratiet har i den kommende valgperiode tre pladser i Økonomiudvalget i stedet for fire pladser som nu. 

Pladserne blev fordelt på et internt møde, hvor fire medlemmer kom med forslag til hele gruppen. Det foregik mens Katrine Skov var på konference i Portugal sammen med socialdemokrater fra andre europæiske lande.

Borgmester Trine Græse fik den ene plads, mens de to resterende gik til de to mandlige partikollegaer Peter Berg Nellemann og Tom Bang Knudsen. 

Inden mødet havde medlemmerne mulighed for at byde ind med ønsker, og Katrine Skov havde ønsket pladsen i økononomiudvalget, men fik den ikke. 

- Jeg var virkelig skuffet, jeg er rigtig trist over, at jeg ikke kunne beholde min plads i økonomiudvalget. 

- Det er to mænd, der har fået færre stemmer og siddet kortere tid end mig. Jeg føler mig forbigået. Der er ikke andet at kalde det, siger Katrine Skov. 

Hun skrev derefter kommentaren på Facebook. 

Kan godt forstå frustrationen

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra borgmester Trine Græse, der i stedet henviser til Peter Berg Nellemann, der er kredsformand for Socialdemokratiet i Gladsaxe. 

Han fortæller, at kommentaren på Facebook kommer bag på ham, og at han ville have foretrukket, at Katrine Skov havde taget debatten internt i partiet og ikke på Facebook. 

- Jeg synes, det er at gå lidt over stregen, men jeg kan godt forstå, at hun er frustreret. Jeg synes, det er voldsom reaktion på, at der er et udvalg, man ikke kommer i, siger Peter Berg Nellemann. 

- Det der med, at man skulle vælge nogle på grund af deres køn. Det er nedladende både overfor Trine Græse og overfor os, der skal sidde der, siger han. 

Et stort puslespil

Ifølge Peter Berg Nellemann er det et stort puslespil, der skal gå op,når posterne skal fordeles, og der er ingen, der får alle deres ønsker opfyldt.

Katrine Skov blev formand for et Kultur-, Fritids- og Idrætsudvalget.

Katrine Skov fortryder dog ikke sin reaktion på Facebook.

- Jeg er ikke enig i, at udmeldingen er voldsom, den er måske skarpt formuleret i retningen af noget feminisme, men den er ikke nedladende den kommentar. Men jeg er sikker på, at de ikke er vant til den slags kommentarer. 

Hun forklarer, at hun føler sig forbigået, fordi hun fik anden flest stemmer blandt socialdemokraterne, har større anciennitet end de to mænd og før har siddet i Økonomiudvalget. 

Hun stiler kommentaren til borgmesteren, fordi:

- Jeg er ikke i tvivl om, at hun har haft en stor finger med i spillet om, hvem der skal have hvilke poster. 

- Som kvinde burde hun støtte kvinder i stedet for at sætte to mænd ind – med de stemmer jeg har fået til valget, og hun kunne have valgt at bakke mig op, men det har hun ikke gjort, siger Katrine Skov.

I den nye peroide er der 11 kvinder ud af 25 i byrådet i Gladsaxe.

Der er fem mænd og fem kvinder i den socialdemokratiske gruppe i Gladsaxe.

 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik