Watertubes i Jyllinge Nordmark, som skulle beskytte mod stormen Ingolf. Foto: Mads Claus Rasmussen / Scanpix

Kamp om kystsikring: Konservative kalder på civil ulydighed

Politikerne i Roskilde er alle enige om, at der skal bygges diger i en fart. Den konservative spidskandidat kalder lige frem på civil ulydighed.

Når det danske vejr viser sig fra sin værste side, med regn og storm, så er Roskilde en af de kommuner, som bliver hårdest ramt. Flere gange i de senere år har både Vikingeskibsmuseet og især boligområdet Jyllinge Nordmark været truet af den hævede vandstand.

Er du i tvivl om, hvor du skal sætte dit kryds? Tag vores kandidattest og bliv klogere.

Senest skete det under stormen Ingolf, hvor den hævede vandstand truede Jyllinge Nordmark til en grad, hvor der var brug for store lyserøde watertubes, som blev rullet ud i området.

- Det er forfærdeligt og det er utroligt skræmmende. Man bliver mindet om Bodil hver eneste gang vi går i gang med at lave forberedelser til stormene, siger Philip Lange Møller, der bor i Jyllinge Nordmark og er formand for Digelauget i Jyllinge Nordmark.

Læs også Disse tre sager afgør valget i Roskilde

Bliv klogere på både valget og kandidaterne i Roskilde på vores valgsite.

Politikerne i Roskilde er alle enige om, at der skal gøres noget. Den konservative spidskandidat, Lars Lindskov, er lige frem klar til at bryde loven for at sætte digebyggeriet i gang.

- Nu gælder det om at få bygget de diger i en fart, og vi har nogle klager, som har opsættende virkning, det vil sige, at vi kan ikke komme i gang. Og der synes jeg et eller andet sted, at vi skal påkalde os noget civil ulydighed, så vi får skærmet af, siger han under valgdebatten.

Hør om borgmesteren og resten af kandidaterne er med på den løsning i debatten her:

10:04 Luk video

 Husk der også er regionsrådsvalg! Læs mere om valget og kandidaterne her.