Foto: TV2/Lorry

Kamp om center for krigsveteraner

De hjemvendte og skadede soldater fra missionerne i Afghanistan, Irak og Balkan skal have bedre hjælp til at komme videre i livet. Men forsvarsminister Gitte Lillelund Bechs (V) politiske mærkesag, et veterancenter med i alt 110 ansatte, er blevet genstand for strid mellem partierne bag forsvarsforliget, skriver Berlingske.

Forsvarskommandoen indstiller til politikerne, at centeret placeres i København eller i hvert fald i Storkøbenhavn for at undgå, at forsvarets psykologer, socialrådgivere og akademikere med erfaring fra arbejdet med veteraner siger op.

Men det argument accepterer Dansk Folkepartis forsvarsordfører, Ib Poulsen, ikke:

»Vi ønsker at styrke Danmarks yderområder, og det siger regeringen også, at den gør. Det er oplagt og i tråd med regeringens ønske om et Danmark i bedre balance at placere statslige arbejdspladser i yderområderne,« siger Ib Poulsen. Han efterlyser politisk mod til at gennemføre udkantspolitikken, også selv om det betyder, at nogle af forsvarets eksperter forlader forsvaret frem for at flytte til eksempelvis Sønderborg, der har været nævnt som en placeringsmulighed.