Kaja har åbnet sit hjem for en flygtning

Kun hver fjerde kommune benytter muligheden for at huse flygtninge hos private borgere. Der er ellers en kæmpe gevinst at hente på integrationsområdet, lyder det fra flere kommuner.

En ny opgørelse fra Kommunernes Landsforening viser, at kun hver fjerde kommune i landet sender flygtninge ud i privat indkvartering. Det er på trods af at rigtig mange kommuner melder ud, at de mangler boliger til flygtningene.

Kommunerne har faktisk den mulighed, at de kan leje sig ind hos private, og derigennem finde en bolig til en flygtning.

Furesø var blandt de første kommuner i Danmark, der valgte at bruge den private indkvartering. Kommunen har i omkring et år benyttet den mulighed. Ifølge borgmester Ole Bondo Christensen (S) er det godt for integrationen:

- Vi har rigtig gode erfaringer med det, flygtningene lærer hurtigere dansk og de bliver hurtigere en del af lokalsamfundet, siger borgmesteren til TV 2 Lorry.

Kaja Pihl fra Furesø er pensioneret operasanger, og hun har åbnet sit hjem for en ung mand fra Somalia. I afspilleren herover kan du høre, hvad Kaja Phil har fået ud af at være vært for en flygtning.

En rundrigning, som TV 2 Lorry har foretaget blandt kommuner i hovedstadsområdet, viser at Furesø Kommune har 15 flygtninge i privat indkvartering, Lejre Kommune har 29, Gribskov har 28.

Lyngby-Taarbæk har kigget til Furesø og fået inspiration til at sende den første flygtning ud i et privat hjem. Kommunen forventer, at den første flygtning flytter ind i et privat lejemål den 1 december i år, og at andre borgere vil melde sig som værtsfamilier efterfølgende.

Helsingør, Glostrup og Hillerød kommuner har i øjeblikket ingen flygtninge i privat indkvartering, men det er dog ikke fordi kommunerne aktivt har fravalgt det. Både Helsingør og Hillerød er interesserede i muligheden.

Forvaltningen i Hillerød holder møde om emnet onsdag den 11. november.

I Glostrup har man annonceret efter borgere, som var interesseret i at leje ud, men det har endnu ikke ført til konkrete aftaler.

En af årsagerne til, at ikke alle kommuner er kommet med på idéen, skal måske findes i, at det kræver et stort benarbejde fra kommunens side, at få flygtningene ud i privatindkvartering. Det kræver, at kommunen meget nøje sætter sig ned og matcher de frivillige med de flygtninge der er, forklarer Ole Bondo Christensen til TV 2 Lorry.

Derudover kræver det også et enormt engagement fra borgernes side, at åbne deres hjem for en fremmed.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik