Her ses kagen, der er gået viralt på Facebook.

Kagekone fra Føtex vækker latter: Kan du se hvorfor?

Kim Plet-Hansens billede af en kagekone fra Føtex Egedal i Ølstykke får folk til at flække af grin på Facebook.

Et billede af en brunsviger-kagekone, der er købt Føtex Egedal i Ølstykke, vækker stor latter på Facebook.

Billedet er blevet lagt op af Kim Plet-Hansen fra Rødovre på Føtex’ Facebook-side.

Her fortæller han, at kagen blev bestilt til en fødselsdagsfest forrige weekend, da en ung pige ved navn Trine fyldte 18 år.

Kim Plet-Hansen roser med tyk ironi kagen, som han kalder et ’sandt mesterværk’. Hundredvis af danskere har siden hen reageret på det humoristiske opslag med billedet af det knap så prangende stykke bagværk.

- Den er bare fantastisk. Detaljegraden, sirligt udført glasur, der former kagekonens smukke krop, runde marcipan-ansigt, fine små arme og ben, kjolen som er festligt dekoreret, slik ligger så fint, så fint og pynter en dejlig lækker brunsviger, skriver Kim Plet-Hansen og fortsætter:

 - Selvom det er svært, nærmest umuligt (Blomsterberg ‘go home’) at komme med forbedringsforslag til dette bagermesterværk - må jeg i øvrigt tilmelde jer til deltagelse i ‘Den store bagedyst’ - så kunne jeg på forespørgsel måske godt byde ind med et par småting: Må jeg foreslå at jeres dygtige bager-aficionado tager sine gule Føtæsk-boksehandsker af inden, der laves kagekone næste gang.

Kim Plet-Hansen fortæller til TV 2 Lorry, at han i stedet for at kritisere Føtex for kagesvipseren har valgt at skrive opslaget med humor. Han håber, at det kan bidrage til at give Føtex lidt selvindsigt.

- Man fanger flere fluer med honning end med eddike, som jeg plejer at sige, og der er virkelig meget humor i den kage. De kalder det en kagekone, men har lavet en børnetegning oven på kagen. Det er ubehjælpsomt, siger Kim Plet-Hansen.

Læs også Michael fik en ide i Føtex - nu har han tjent millioner

Strømmer ind med kommentarer

Og det synspunkt står han ikke alene med. Efter han lagde billedet op er det væltet ind med reaktioner fra folk, der har fået sig et godt grin. 

- Det har været en fornøjelse at læse kommentarsporet, og jeg er da glad for at kunne bringe et smil frem hos folk. Der er også nogle, der ser sig sure på Føtex, hvilket ikke var min hensigt. Det var mest for underholdningens skyld, jeg skrev det, siger han.   

Læs også Søren hylder kreativ Føtex-medarbejder efter kagebommert

Det er ikke lykkedes TV 2 Lorry at indhente en kommentar fra Føtex. Men kommunikationskonsulent hos Dansk Supermarked, Kasper Reggelsen, medgiver over for BT, at den pågældende Føtex-bager har været en anelse sjusket.

- Det virker til, at det er gået lidt hurtigt med at få lavet kagen, og det er selvfølgelig ærgerligt. Men det er fedt, at kunden har taget det på en humørfyldt måde. Det kan vi kun anerkende, siger han til BT.

Læs også Føtex satser på kunder i hovedstaden efter Kiwi-lukning