Manden blev dømt for at være den mest aktive. Han fik blandt andet en dom på to års ubetinget fængsel. (Arkivfoto) Foto: Nikolai Linares - Scanpix

Kærestepar idømt bøde på 10 millioner kroner

Ulovlighederne blev begået, mens deres firma udførte opgaver for blandt andet Gentofte og Københavns kommuner for tre og fire år siden.

Et kærestepar, som stod som indehavere af et byggefirma, dømmes nu for at have snydt statskassen for omkring otte millioner kroner i skat og moms.

Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Ulovlighederne blev begået, mens deres firma udførte opgaver for blandt andet Gentofte og Københavns kommuner for tre og fire år siden.

Selskabet blev drevet under navnene Ejendomsrenoveringen af 2009 A/S og Our Houses A/S, som var indregistreret i parrets bolig - en villa på Helsinge-egnen.

Læs også Kærestepar overfaldt betjent: Kvinde sparkede ham i hovedet

Kom i 3F's søgelys

Selskabet kom i søgelyset, da fagforbundet 3F begyndte at interessere sig for, hvordan det aflønnede et stort antal polske arbejdere. Det førte til en faglig voldgift, hvor en kendelse i 2015 fastslog, at i alt 65 polske arbejdere skulle have udbetalt 19 millioner kroner, som de havde til gode i løn og feriepenge. Da selskabet ikke betalte, måtte 3F indgive konkursbegæring, hvorefter boets kurator anmeldte selskabets direktør og bestyrelsesformand for skat- og momssvindel.

I retten oplyste kvinden, at hun kun betragtede sit hverv som bestyrelsesformand som noget proforma, og at det var manden, der stod for den daglige drift. Retten fastslår, at hun som formand havde et medansvar. Ud over en betinget dom på ét års fængsel og 200 timers samfundstjeneste skal hun udrede en tillægsbøde på 2.940.000 kroner.

Manden, Ole Kristoffer Bohn Jensen, dømmes for at være den mest aktive. Han får en dom på to års ubetinget fængsel og skal desuden udrede en tillægsbøde på 7.430.000 kroner.

Læs også Ekskæreste knivstikker 22-årig kvinde flere gange