Køge satser massivt på flere uddannelser

Kæmpesats på uddannelser i Køge

Campus Køge udvides med to nye uddannelser

Campus Køge hedder det samarbejde, som kommunerne Køge og Stevns har indgået med blandt andre Region Sjælland, og Universitetshospitalet Sjælland. Det tilbyder en lang række uddannelser - og nu er der flere på vej.

Bestyrelsen for University College Sjælland besluttede nemlig i aftes at lægge en del af deres sundhedsuddannelser i Køge, og det betyder, at man fremover kan uddanne sig som sygeplejerske eller bioanalytiker i den sjællandske by.

Borgmesteren jubler over beslutningen.

-Det her er en rigtig god nyhed for Køge Kommune. Jeg er ikke i tvivl om, at udvidelsen af Campus vil styrke Køges position som uddannelsesby. Samtidig sikrer vi, at virksomhederne får den kompetente arbejdskraft, der er brug for i fremtiden. Vi byder UCSJ hjerteligt velkommen og glæder os til det øgede samarbejde”, siger borgmester Flemming Christensen.

Der er store ambitioner for Campus Køge, idet der i de kommende år forventes at være  omkring 8.000 studerende og 700 medarbejdere. Campus Køge rummer både ungdomsuddannelser og videregående uddannelser.

Inden de sidste detaljer formelt er på plads, skal beslutningen om at flytte uddannelserne til Køge godkendes i Uddannelses- og forskningsministeriet.

University College Sjælland har truffet beslutningen om flytning af uddannelserne netop fordi der skal opføres et nyt stort universitetshospital i Køge, hvor det giver mening at have uddannelserne som sygeplejerske og bioanalytiker liggende ved siden af.  Udannelserne flyttes blandt andet fra Slagelse, Roskilde og Næstved.

Der skal rent fysisk bygges en ny uddannelsesblok til de mange studerende ved siden af det nye sygehus - og projektet ventes tidsligst at være i gang i 2022.