Kæmperegning til kommune: Skimmelramte lejligheder skal gennemrenoveres

Økonomiudvalget i Hillerød Kommune skal diskutere hvor mange millioner, der skal afsættes til renoveringen af en kommunal ejendom, som er ramt af skimmelsvamp.

Op mod 22 millioner kroner.

Sådan lyder prisen på en ekstra regning for Hillerød Kommune, der står foran et større arbejde med at renovere en kommunalt ejet ejendom på Horsevænget, som er hårdt ramt af skimmelsvamp.

Det tocifrede millionbeløb fremgår af en orientering fra Økonomiudvalget i kommunen, skriver Hillerødposten

Af orienteringen fremgår det, at der skal lægges nyt tag på ejendommen til en pris på mellem fem og seks millioner, ligesom kælderen skal reparereres til en anslået pris på halvanden millioner kroner.

- Vi skal have fjernet skimmelsvampen, og vi er gået i gang med det. Der, hvor vi undersøger for skimmelsvamp, finder vi det ofte. Det betyder, at vi er nødt til at sætte penge af der, hvor vi skal have problemet løst, lyder det fra Hillerøds socialdemokratiske borgmester Kirsten Jensen til lokalmediet.

I ejendommen, der ligger i den sydøstlige del af Hillerød, er seks lejligheder allerede blevet saneret for skimmelsvamp for i alt 2,4 millioner kroner. Men her stopper arbejdet ikke, viser de nye undersøgelser.

Op mod yderligere 36 lejligheder i komplekset, der består af i alt 87 lejligheder, skal nemlig gennemrenoveres i en sådan grad, at beboerne skal genhuses. Og det koster også i kommunekassen.

Udvalget holder møde i dag, onsdag.

Ifølge Hillerødposten har beboere gennem flere år klaget over lejligheder, som var tydeligt angrebet af skimmelsvamp. 

- Men vi har ikke gjort nok, og nu skal vi tale om, hvad mere vi skal gøre. Vi er i gang mad en systematisk gennemgang af opgang for opgang. Det, at sagen nu er kommet på Økonomiudvalgets dagsorden, er udtryk for en bekymring for, hvordan det går med lejlighederne. Det virker som om, vi over tid skal sætte flere penge af, og det vil jeg gerne tale med de andre i byrådet om. Det er en alvorlig udfordring, siger borgmesteren. 

Kommunen har gennemført flere undersøgelser af komplekset, og derfor er sagen muligvis ikke slut. Beløbet for renoveringen kan altså løbe yderligere op.

- Der er stor forskel på, om vi finder noget, som er svært eller let at fjerne, og om vi finder noget, som er sundhedsfarligt eller ej. Det er alt sammen noget, vi bliver klogere på, efterhånden, som vi får undersøgt opgangene. Vi har allerede sat nogle ressourcer af, så spørgsmålet nu er, om vi skal flere af, og om vi skal ændre på hastigheden af arbejdet, siger Kirsten Jensen til avisen. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik