Kæmper for Møllebro-center

Hvorfor må vi ikke, når de andre godt må? Nogenlunde sådan lyder anken fra Hillerød Kommune til Folketingests politikere.

Politkerne har ikke givet kommunen lov til at bygge et stort butikscenter ved Møllebro-grunden, det såkaldte Møllebro-center, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Regeringen er på vej med en ny planlov, der, hvis den bliver vedtaget, lukker for, at der kan bygges butikker på over 2000 kvadratmeter i byer, der har færre end 40.000 indbyggere. I Hillerød by bor de knap 31.000.

Det har fået borgmester Kirsten Jensen (S) og forvaltningen til at bede om foretræde for Folketingets miljøudvalg, hvor de vil tale imod ændringen af planloven.

- Det er klart en praktisk måde at få politikere, der har med sagen at gøre, i tale. Der er en diskussion om reglerne i Folketinget, og den vil vi gerne være en del af. Vi vil gerne have det bedst mulige butikscenter her i Hillerød. Vi mener, at det kan styrke byen på mange områder, siger Louise Colding Sørensen (S), næstformand i Miljø- og Teknikudvalget.

- Hvis det bliver besluttet at ændre planloven, så er det klart, at så må finde en anden løsning. Det er derfor, vi handler nu, inden beslutningen tages. De skal vide hvad konsekvenserne er.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Erhverv

Natascha Artikelfoto

playNatascha er tilbage i arbejde efter trafikuheld: "Her kan jeg mærke, at folk tror på mig"

SAS Scandinavian Airlines

Corona giver SAS største underskud i selskabets historie

Københavns lufthavn

Lufthavnen fyrer igen medarbejdere

20200407-124606-L-1920x1279we

Byggede luksusboliger i Nordsjælland: 18 udenlandske arbejdere anholdt

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere