Kæmpehold vækker modstand og forvirring

Det kontroversielle forslag om at lade én lærer undervise 100 elever i Lyngby-Taarbæk vækker både modstand og forundring. Også hos undervisningsminister Troels Lund Poulsen (V), som slår fast, at han ikke vil tillade forsøget, da det langtfra er pædagogisk forsvarligt, skriver Berlingske.

»Forslaget er slet ikke på nogen måde pædagogisk forankret. Lyngby-Taarbæk lægger også op til, at det her skal køre som en varig løsning hen over mindst et år. Det er ikke sådan, holddannelse er tænkt,« siger Troels Lund Poulsen(V) til Berlingske, som dermed mener, at forslaget bryder med reglerne på området.
V-borgmester Søren P. Rasmussen, som har fremsat forslaget, mener selv, at forslaget holder sig inden for reglerne for holddannelse i folkeskolen. Men at lade en lærer undervise 100 elever har aldrig været tanken med holddannelse, påpeger folkeskoleordførere fra begge sider af folketingssalen. Derfor foreslår de, at reglerne på området bliver præciseret, så man undgår forslag som borgmesterens.
Det har aldrig været meningen
»Vi har aldrig i vores vildeste fantasi forestillet os, at kommunerne kom ud i så store økonomiske besværligheder, at de kunne finde på at foreslå, at man i halvdelen af tiden klasker fire klasser sammen. Vi er nødt til at se på, om reglen for holddannelse er stykket sammen, som den skal være. For det her har aldrig været meningen. Man kunne for eksempel stille krav om, at der maksimalt må være 28 elever pr. lærer, når man danner hold,« siger folkeskoleordfører Pernille Vigsø Bagge (SF).
Også de Radikales folkeskoleordfører, Marianne Jelved, påpeger, at muligheden for holddannelse ikke må udnyttes til at samle så mange elever med en enkelt lærer.
»Jeg synes, det er helt hen i vejret. Vi ved fra forskning, at det vigtigste for et godt resultat i skolen er læreren og lærerens evne til at skabe relationer til eleverne. Vi må præcisere i loven, at holddannelse, der varer mere end enkeltstående tilfælde, ikke må overstige 28 elever pr. lærer. Ellers giver det ikke nogen mening,« siger hun.
Den konservative uddannelsesordfører, Charlotte Dyremose, udtalte allerede i gårsdagens Berlingske, at reglerne skal justeres, så man for eksempel stiller krav om, at der maksimalt må være 28 elever pr. lærer, når man deler eleverne op i store hold. Socialdemokraterne ønsker derimod ikke at lave alt for præcise regler for holddannelse og vil i stedet poste flere penge i folkeskolen for at undgå, at man slår klasser sammen, når der skal spares i folkeskolen. Heller ikke Venstre ønsker at justere reglerne for holddannelse i folkeskolen.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik