Kæmpede i 6 år for kørestolsrampe: Nu kommer den tilbage

I flere år har Helga Mark kæmpet for at få genetableret kørestolsrampen for handicappede ved Amager Strandpark. I dag kom rampen på næste års budgetaftale.

Da Amager Strandpark åbnede broerne til den kunstige ø i 2005, kunne kørestolsbrugere bade i bølgen blå i Øresund.

Dengang var der etableret en kørstolsrampe ved strandkanten, som gik hele vejen ud i vandet. Man kunne sågar låne en strandkørestol, der er designet til at klare det salte havvand.

Men sådan er det ikke længere i Amager Strandpark de seneste år. Her har kørestolsbrugere i årevis beklaget, at kørestolsrampen i strandparken blev nedtaget.

Siden nedtagningen i 2010 har Helga Mark kæmpet for at få rampen tilbage, så kørestolsbrugere igen kan nyde bølgens brusen med kroppen i vandet.

Har kæmpet i årevis

Derfor har hun siddet foran døren til næste års budgetforhandlinger på Københavns Rådhus dag efter dag med et skilt med teksten:

"Amager Strandpark for alle. Vi handicappede har også ret til at bade som alle andre!! Giv os en rampe nu!!"

Og i dag lykkedes missionen.

quote Jeg er ovenud lykkelig. Jeg ligner næsten en glad julegris

Helga Mark

- Jeg synes efterhånden, at det her er en meget værdifuld sag for mange mennesker. Jeg har haft kræfter til at kæmpe for det denne gang, og jeg har kæmpet for det i seks år, siger en tydeligt berørt Helga Mark i dag. 

Alle partier på Københavns Rådhus indgik nemlig et budgetforlig for 2017 i dag - og her blev reetableringen af kørestolsrampen en realitet.

- Jeg er over glad, simpelthen. Jeg ligner næsten en glad julegris, og det er næsten lige før jeg græder af lettelse, fordi nu er det endelig lykkedes, siger hun til TV 2 Lorry.

Se hele TV 2 Lorrys interview med Helga Mark over artiklen, hvor overborgmester Frank Jensen (S) også kom forbi og hilste på.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik