Kæmpe vandlaboratorium åbner: Kom helt tæt på Øresund

Et længeventet 352 kvadratmeter stort vandlaboratorium tæt på Øresundsakvariet er klar til nysgerrige sjæle.

Nu er det muligt at opleve livet på bunden af Øresund helt tæt på.

Et kæmpe vandlaboratorie åbnede i Helsingørs Nordhavn ikke langt fra Øresundsakvariet, som nu kan invitere folkeskoleelever, byens børn og øvrige borgere til at komme helt tæt på livet under havoverfladen

- Øresund er jo et fantastisk sted, men det er også lidt dybt, lidt mørkt og koldt. I det her vandlaboratorium har vi simpelthen trukket det blå miljø ind i det grønne miljø på havnen og lavet et lille beskyttet værksted, kan man kalde det, siger Jens Peder Jeppesen, der er akvariechef i Øresundsakvariet. 

Gratis for alle

quote Her laver vi bunden så tæt og smuk, at man kan opleve bunden af Øresund på egen hånd

Jens Peder Jeppesen, Akvariechef, Øresundsakvariet

Det nye oplevelsesakvarium indeholder fisk og dyr fra Øresund og opbygget med fascinerende levesteder under vand.  Det er tilgengæligt og gratis for alle og henover sommeren vil biologistuderende og naturvejledere fra Øresundsakvariet tage publikum med på guidede ture til Vandlaboratoriet og fortælle om Øresunds unikke natur: 

Men det er ikke kun åbent, når Øresundsakvariets ansatte fortæller og guider om akvariets forsøg i bassinet. For det er placeret utroligt tæt på havnens offentlige arealer. Derfor kan nysgerrige tage ned til det nye vandlaboratorie, når de har lyst.

- Folk får en mulighed for at komme tæt på Øresund. Øresund er nemlig lidt uden for rækkevidde for de fleste. Lige så snart man ikke kan se et miljø, og det kan man faktisk ikke på havbunden, så er det lidt uden for ens verden. Her laver vi bunden så tæt og smuk, at man kan opleve Øresund på egen hånd, siger Jens Peder Jeppesen. 

Der gik ikke lang tid fra vandlaboratoriet blev indviet til de første nysgerrige lagde sig på maven og kiggede ned i bassinet. 
Der gik ikke lang tid fra vandlaboratoriet blev indviet til de første nysgerrige lagde sig på maven og kiggede ned i bassinet. 
Foto: Andreas Hentze Madsen - TV 2 Lorry

Perfekt til måger

Men de er ikke de eneste, der får glæde af det nye akvarie i havnen. For når man som i Helsingør tager en del af Øresund med ind på land, følger mågerne naturligvis med: 

quote Der vil ryge et par krabber og et par fisk her i ny og næ, det er der ingen tvivl om.

Jens Peder Jeppesen, Akvariechef, Øresundsakvariet

- Mågerne har en fest. De jagter jo krabber og fisk her ligesom, de gør i Øresund. Der vil ryge et par krabber og et par fisk her i ny og næ, det er der ingen tvivl om.

- Vi har taget en del af Øresund med ind i Nordhavnen, og det er nøjagtigt det samme som ude i Øresund. Mågerne skal have fisk både ude på havet og herinde, så det gør ingenting, siger Jens Peder Jeppesen. 

Vandlaboratoriet er kommet i stand efter fire pårs forberedelse og med støtte fra både Friluftsrådet, Helsingør Kommune og Øresundsakvariet, og når mørket falder på, lyser bassinbunden op, så både måger og borgere kan følge med i livet under havoverfladen hele dagen og natten. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik