Kæmpe sporarbejde på vej: Sådan pendler du nemmest til København

Vi har samlet en række forslag fra DSB til, hvordan du kan pendle henover sommeren.

Fra 1. juni går S-togene mellem Frederikssund og Valby på en tidlig "sommerferie", mens Banedanmark udfører sporarbejde på strækningen. Det foregår frem til 26. august.

Hvis du ikke er så heldig at holde ferie i hele perioden - og mon dog - så får du i denne artikel en guide til, hvordan du nemmest pendler til og fra København.

DSB erstatter S-togene med togbusser, der kører ad vejene langs med og på tværs af Frederikssundsbanen, og samtidig vil Movia styrke dele af busbetjeningen.

Ikke så overraskende undgår du dog næppe, at din rejsetid bliver længere end normalt - i gennemsnit 25 til 30 minutter. Noget, du dog kan få kompensation for.

Det er heller ikke sikkert, at den vej du plejer at pendle, nødvendigvis er den hurtigste. 

- For mange kunder vil det komme som en overraskelse, at Rejseplanen foreslår, at de rejser i en anden retning, end de plejer, men det er det, som Rejseplanen kan. Den regner ud, hvad der er mest optimalt for kunden, lyder det fra DSB's informationschef Tony Bispeskov.

Her får du et overblik over de mest oplagte rejseforslag til København - alt efter hvor du bor:

Fra Frederikssund og Hornsherred

  • Tag gul Togbus fra Frederikssund til Roskilde og skift til regionaltog fra Roskilde til København. Gul togbus kører kun i myldretiderne.
  • Tag bus 230R fra Hornsherred til Roskilde og skift til regionaltog fra Roskilde til København.

Fra Ølstykke, Egedal, Stenløse og Veksø

  • Tag bus 600S fra Ølstykke til Roskilde og skift til regionaltog fra Roskilde til København.
  • Tag brun Togbus fra Egedal, Stenløse eller Veksø til Høje Taastrup og skift til regionaltog mellem Høje Taastrup og København. Brun Togbus kører kun i myldretiderne.

Fra Ballerup, Skovlunde og Malmparken

  • Tag pink Togbus fra Ballerup til Høje Taastrup og skift til regionaltog fra Høje Taastrup til København. Pink Togbus kører kun i myldretiderne.
  • Tag 350S, 400S, 500S eller 40E fra Skovlunde og Malmparken til København. Der er på flere linjer indsat flere busser end normalt, og der er ikke som normalt tyndet ud i antallet af afgange i skolernes sommerferie.

Fra Herlev

  • Tag blå Togbus, der kører direkte fra Herlev til Vanløse og skift til Metroen.
  • Også bus 5C, 350S eller 300S kan være nogle oplagte alternativer mellem Herlev og København. Der er på flere linjer indsat flere busser end normalt, og der er ikke som normalt tyndet ud i antallet af afgange i skolernes sommerferie.

Fra Husum

  • Tag lilla Togbus fra Husum, der kører direkte fra Husum til Vanløse og skift til Metroen.

Kilde: DSB 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik