Kæmpe sag om databedrageri nu for retten

Mere end 40 kunder i den tidligere telebutik Yellow Mobile har fra 2011 til 2013 fået deres kortoplysninger misbrugt.

Det skete, efter at de havde brugt deres dankort i telebutikken, som lå på første sal i Hørsholm Midtpunkt.

Retssagen begynder tirsdag, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Flere guldsmede, rejseselskaber, elektronikforhandlere og mange andre handlende har aldrig fået penge for de varer, der er blevet købt af svindlerne, som misbrugte dankortoplysningerne til at købe stort ind.

Sådan lyder en del af sigtelsen mod to mænd i 20'erne, der som indehavere af telebutikken, siden marts 2013 har været sigtet for mere end 60 tilfælde af databedrageri eller forsøg på databedrageri, foruden anden form for bedrageri, hæleri og dokumentfalsk.

Overførsel på 295.000 standset af kortindehaver

Kun en uge før de blev anholdt, forsøgte de to mænd fra Kokkedal, ifølge anklageskriftet, at overføre 295.000 kroner fra en Nordea-konto, der tilhørte Hørsholm Menighedshus Fond. Kortoplysningerne havde de afluret fra en person med tilknytning til fonden, og som samtidig var kunde i telebutikken.

Men overførslen blev standset af kortindehaveren. Blot fem dage efter, om morgenen den 12. marts 2013, blev de to mænd anholdt i en lejlighed i Kokkedal.

Samme morgen blev to andre familiemedlemmer i Kokkedal også anholdt og sigtet for det store pastyveri fra Hørsholm Rådhus i oktober 2012, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Sag omfatter 74 anklagepunkter

I dag indleder byretten i Helsingør sagen mod de tidligere telebutiksejere, der ved grundlovsforhøret i marts sidste år begge erklærede sig ikke skyldige, før dørene blev lukket af hensyn til efterforskningen.

Sagen mod de to mænd omfatter 74 anklagepunkter, hvoraf langt de fleste handler om databedrageri og forsøg på databedrageri. Mændene er sigtet for at have afluret kunders kortoplysninger og for at have brugt disse til at købe blandt andet mobiltelefoner, rejser, værkstedsudstyr og smykker for mere end 400.000 kroner.

Der er afsat syv dage til sagen.

Der forventes at falde dom den 10. juni.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik