Kæmpe hyldest på Orange Scene: Her er Roskildes helte

En festival-deltager, en kagebod, et campingområde, en NGO og en teltlejr får deres navne indgraveret i en særlig orange sten foran Orange Scene.

På Roskilde Dyrskueplads ved Darupvej taler man om en helt speciel 'Roskilde Feeling' - eller 'Orange Feeling', om man vil.

Stemningen er nemlig ganske særlig på landets største festival. 

Man snakker gerne med fremmede - noget som mange ikke ynder at gøre, hvis de tager bussen eller toget hjemme i det civiliserede samfund. Man giver gerne en krammer til flaskesamleren, når denne har brug for at puste ud i støvet. Og man deler gerne ud af både øl og popkorn til andre festivalgæster.

Der er dog nogle deltagere, som yder lidt ekstra. Som bidrager ekstraordinært til fællesskabet. Og de er lørdag blevet hyldet på selveste Orange Scene. 

- Når de store bands kommer her (på scenen, red.), får de gerne lige en kort tale om, at det her er en nonprofit-festival med 30.000 frivillige, som gør det muligt. Og så er der rigtig mange af de her internationale bands, som tror, vi er nogle deciderede løgnhalse, fordi sådan er det ikke i Holland, eller hvor de ellers lige kommer fra, sagde rapperen Per Vers, som holdt tale for de fremmødte. 

Heltene er henholdvis Clean Out Loud, Johnny Engberg, Team VVS, Tove Mors kagebod og NGO'en Turning Tables. De får nu deres navne skrevet på en orange sten foran scenen. 

Nedenfor kan du møde flere af de nykårede helte og læse begrundelsen for deres norminering:

Campingområde for oprydningsmennesker

Campingområdet Clean out Loud er nomineret til RF Heroes 2018, fordi 10.000 festivalgæster her fester sammen og er noget for hinanden. Og Efterlader fest- og campingpladsen pænt og rent.
 

Handyman lærer andre at bygge musik

Johnny Engberg er nomineret til RF Heroes 2018, fordi han som nysgerrig lydnørd står bag udviklingen af den første lydstærke og energi-venlige festivalhøjtaler.
 

Mor Tove solgte kage og kaffe allerede i 1971

Dessertboden Mor Toves er nomineret til RF Heroes, fordi den med nu afdøde Tove i spidsen har lavet lækkerier til festivalgæsterne siden 1971. Der startede Mor Tove med en lille bod, hvor hun solgte æbleskiver for Svogerslev håndbold. Hun var en ildsjæl, i hvis ånd der fortsat sælges søde desserter til festivalgæsterne.
 

Asylbørn inviteres på festival

Turning Tables er en NGO, der hjælper marginaliserede unge gennem kreative tilbud. Det inkluderer herboende, uledsagede unge asylansøgere, som er på ren overlevelsesmodus. Turning Tables har været på Roskilde Festival flere år, hvor de har haft hjemløse og flygtninge med på festival. Med Roskilde som ramme hjælper Turning Tables unge videre, og de viser samtidig Roskildefolket, at der er en drivkraft og stærke ressourcer boende i disse unge mennesker.

Video kommer. 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik