Kæmpe høstfest midt på gaden: Et bord på en halv kilometer

For tredje år i træk er der kæmpe høstfest midt på Frederiksberg Allé med et 500 meter langt bord og plads til cirka1400 spisende gæster,

At afholde høstfest er en gammel tradition, der blev holdt ude på gårdene, når landmændene var færdige med høsten.

For tredje år i træk bringer Copenhagen Cooking & Food Festival traditionen tilbage midt inde på Frederiksberg Allé med et 500 meter langt bord og plads til 1400 spisende gæster.

Festen er til for at hylde danske landmænds arbejde i marken. Den er rykket til byen, for at bymenneskerne kan være med til at mærke den rolige og stemningsfulde fest, som der blev holdt, når høsten var overstået. 

Medbring selv service

Høstfesten løber fra kl. 17 til 21.30 midt på Frederiksberg Allé. Gæsterne ville være medvirkende til en af de seks madoplevelser. Det 500 meter lange bord er opdelt i seks sektioner, hvor hver restaurant har deres sektion at servere til.

Her vil der blive serveret en tre-retters menu kun baseret på økologiske råvare importeret fra økologiske landmænd, som vil blive sammensat af de forskellige lokale restauranter.

Udover kun at være baseret på økologi er aftenens menu også bæredygtig. Serveringen foregår både på fade, men også enkeltservering for at skabe en følelse af sammenkomstgilde.

Man køber en billet på 230 kroner, der indebærer en tre-retters menu og servering af vin, men man skal selv medbringe service. Hele Copenhagen Cooking and Food Festival, som Frederiksberg Høstfest hører ind under, løber fra fredag den 18/8 til søndag den 27/8. Der er i alt 150 arrangører til arrangementet. 

Hvad siger arrangørerne selv?

Jeg har snakket med pressechefen bag arrangementet Stephen Haar og stillet ham nogle spørgsmål:

Hvad startede dette event?

- Vi vil gerne bringe stemningen fra gården ind i byen med budskabet at få flere folk til at komme hinanden ved og måske tænke mere over, hvorfor man ikke køber mere økologi.

Er festivalen blevet større med årene?

- Den er blevet meget større, der er kommet 150 arrangører til, og der er 20 internationale kokke.

Hvordan kan det være, at man skal medbringe egen service, når man nu har betalt en billet til 230 kroner? 

- Det er simpelthen kun for at kunne skabe en mere hjemlig stemning, og hvis vi skulle stå for service, ville der være en del opvask.

Hvilket tidspunkt er bedst at kigge forbi?

- Det er helt klart bedst at kigge forbi fra 18 til 18.30, for da er folk kommet og har fået noget mad og drikke. Og så er der mere gang i stemningen.

Til Frederiksberg Høstfest møder du landmændene langs bordet, ellers kan du besøge dem til Økologisk Høstmarked den 2. og 3. september på gårde over hele Sjælland.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik