Kæmpe hit: Her står handicappede i kø til nye badevogne

Også handicappede skal have mulighed for at komme en tur i vandet, og det sikrer nyindkøbte, flydende vogne nu på Nordkysten.

"Fantastisk mulighed", "fedt tiltag" og "genialt". 

Sådan lyder nogle af reaktionerne på Facebook, efter at Nordkystens Livredningstjeneste, der står for badesikkerheden i de nordsjællandske byer, har lanceret årets sommernyhed. 

Her er der tale om en handicapvogn, der kan rulle på stranden og flyde i vandet, og som fremover kan give handicappede badegæster en følelse af at være vægtløs i havvandet. 

Vognene kommer til at stå på Liseleje, Tisvildeleje, Dronningmølle og Hornbæk Strand. Det var livredderchef John Mogensen, som kom på idéen, efter han selv havde set dem i Spanien.

- Vi synes, det er trist at se handicappede badegæster stoppe op 15 meter før vandet. Så det kunne være vildt fedt med et redskab, så de også kunne komme en tur i vandet, fortæller John Mogensen og fortsætter. 

- Der har ovenikøbet været længere kø til vognene. Det er en fornøjelse at se de her smil, der lyser op på brugerne. Og der er gæster fra Jylland, som har spurgt efter mærket, da de ville have dem med hjem, siger John Mogensen

 
 
Foto: John Mogensen.

Overrasket over modtagelse

Lige nu står der en enkelt handicapvogn på hver af de fire strande, som bringer det totale antal op på fire styks. 

Den første vogn blev sat ud på stranden i midten af juni, og den sidste kom i løbet af sidste uge. Vognene har i alt kostet 60.000 kroner, og er en god pris, vurderer livredderchefen.

Han gør dog opmærksom på, at man skal have en hjælper med, da livredderne ikke altid har tid til at hjælpe brugerne, når de også skal holde et vågent øje på resten af badegæsterne. 

Både på Facebook og på de fire strande har initiativet skabt stor glæde. Faktisk har den store begejstring overrasket livredderchefen for Nordkystens Livredningstjeneste. 

- Det har overrasket mig, for jeg troede ikke, at der var nogen, som ville bruge dem, siger han.

Nu ønsker John Mogensen sig endnu flere vogne på de nordsjællandske strande. 

- Hvis vi kan finde sponsorer til flere vogne, så er det bestemt en mulighed. I det tilfælde skal vi nok sørge for vedligeholdelsen, og hvad der ellers følger med, forsikrer han. 

Fakta om Nordkystens Livredningstjeneste

  • Nordkystens livreddere er på 24 strande fra Nivå til Hundested. Her findes de karakteristiske lyseblå livredderstationer, der med skilte og signalflag er et pejlemærke, som de besøgende hurtigt genkender.
     
  • Mere end en million strandgæster besøger i løbet af en god sommer de smukke strande i Nordsjælland. Idylliske badebyer, Kattegats friske havvand og en smuk og varieret natur lokker besøgende og turister til fra nær og fjern.
     
  • Fra d. 28. juni til den 11. august alle dage klokken 10-18 på 24 strande på Nordkysten.
     
  • I august er der efter hovedsæsonen åbent i alle weekender lørdag - søndag kl. 10-18 på Hornbæk, Dronningmølle, Espergærde, Tisvildeleje, Liseleje og Hundested strande.
     
  • Livredderene måler hver dag badevejret på din favoritstrand - se kortet.

 

Kilde: dnk.dk

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik