Kæmpe elregninger bliver annulleret

Boligselskabet Brunder Ejendomme, der ejer lejlighederne i kollegiet Silo 1 i Roskilde, annullerer nu de elregninger på op til 17.000 kroner, lejerne fik i starten af maj.

Det fremgår af et nyhedsbrev, boligselskabet sendte til beboerrepræsentationen på kollegiet i går, skriver DAGBLADET Roskilde.

På et møde mellem beboerne og boligselskabets direktører i starten af maj lovede direktørerne, at de ville undersøge hele bygningen for fejl som resultat af de store regninger.

Den undersøgelse forventer boligselskabet er færdig i næste uge. Derefter vil der blive udarbejdet nye elregnskaber for 2009, som bliver sendt til beboerne omkring 1. juli, skriver DAGBLADET Roskilde.

Af nyhedsbrevet fremgår det, at beboerne skal betale et månedligt a conto-beløb for den el, de brugte i 2008 og 2009. Og viser de nye regnskaber for 2009, at man har brugt mindre end a conto-beløbet, får man penge tilbage.

Bruger man mere, så er det Brunder Ejendomme, der betaler det resterende beløb. Medmindre man har et forbrug, der er væsentligt højere end gennemsnittet. Så forbeholder boligselskabet sig retten til at fastsætte a conto-betalingen på det individuelle forbrug. Ellers fastsættes forbruget efter det skønnede normalforbrug.

Proceduren med a conto-betalingerne bliver også den måde, afregningen af el kommer til at foregå på i fremtiden.
Et medlem af beboerrepræsentationen, Jon Jessen, er dog skeptisk.

- Det hjælper os jo ikke. Vi skal stadig betale et urimeligt højt beløb per enhed, vi forbruger, siger Jon Jessen til DAGBLADET Roskilde,

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Brunder Ejendommes direktør, Henrik Brandt.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

den lille havfrue

Chefredaktør dømmes for at dæmonisere Den Lille Havfrue

Nicolai 2 pix

galleryNicolai med Tourettes fik tæv på gaden: "Jeg vil ALDRIG gemme mig væk"

luftfoto af københavn

Trods udflytning: Hovedstaden har flere statslige arbejdspladser

20201121-123911-L-1920x1278we

playTraktor-demonstration risikerer at blive supersprederevent, siger eksperter

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere