Kæmpe boligprojekt bliver nu realiseret

Som et af de største boligprojekter i Danmark, bliver Hillerøds nye bydel, Frederiksbro, nu en realitet. Første spadestik bliver taget i oktober.

Foto: M. Goldschmidt Holding A/S

Boligprojektet Frederiksbro i Hillerød kommer til rumme 1.300 boliger og en 250 meter lang kunstigt anlagt sø, formet som en svane i flugt.

Den samlede værdi af det enorme projekt, vil, når det står helt færdigt i 2021, ifølge M. Goldschmidt Holding A/S nå hele 4 milliarder kroner.

M. Goldschmidt Holding A/S der både er investor og bygherre, er klar til at sætte den første spade i jorden til oktober, hvor der i første omgang bliver anlagt 89 rækkehuse, som vil stå klar til indflytning i 2020.

- Det er med meget stor glæde, at vi efter års omhyggelig planlægning og bearbejdning af projektet nu kan igangsætte dette, siger Mikael Goldschmidt, adm. Direktør i M. Goldschmidt Holding i en pressemeddelse.

Læs også Byråd bag nyt forsøg på at genrejse kuldsejlet bydel

Spektakulær attraktion

Et kendetegn for bydelen, og utvivlsomt også en af de helt store attraktioner, bliver området den 'grønne kile'. Et rekreativt område, der helt sikkert vil blive kendt for sin store, kunstige 'svane'-sø.

Søen skal være et trækplaster for vandsportsinteresserede og blandt andet være åbent for kajakroning. Efter planen skal der også åbne et flydende svømmebassin i søen og på søens bund vil man installere et ret spektakulært lys arrangement, hvor projektørlamper skal sættes så de danner stjernebilledet Svanen.

- Vi har valgt at forme søen som en svane, fordi vi læner os op ad slotssøen, og derfor vil vi gerne spejle det område, siger projektdirektør i M. Goldschmidt koncernen Ulrik Bebe.

Boliger for alle

Hillerøds daværende byråd vedtog i lokalplanen for området, at den nye bydel skulle tilbyde boliger i et prisleje, som kunne imødekomme studerende. Derfor bliver 20 procent af de nye boliger 'mindre boliger'.

Boligerne vil ikke være reserveret til studerende, men vil befinde sig i et prisleje som er attraktivt for studerende eller andre med tilsvarende indkomstniveau.

Læs også Organisation: Akut behov for 8.400 studieboliger i København

Borgmester Kirsten Jensen glæder sig til at se den nye bydel realiseret, efter området i lang tid har været forberedt til byggeri og altså stået tomt.

- Vi får gode boliger til byen i nærheden af vores bymidte. Jeg tror det bliver et meget attraktivt sted at bo, og vi har allerede efterspørgsel på boliger i Hillerød, siger hun.

I projektets fase 2, bliver der opført to højhuse, der skyder i vejret med 15 etager.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik