Kæmpe arbejdsplads har kun fem lærlinge

Fagforeninger beskylder lufthavnen i Kastrup for at svigte de mange unge, der desperat søger en praktikplads

En af landets største arbejdspladser, Københavns Lufthavn (CPH), har bare fem lærlinge og to kontorelever ud af i alt 2000 ansatte.

Læs også: 3F: Virksomheder på Sjælland tøver med praktik

Det er at svigte de tusinder af elever, der mangler praktikplads i en virksomhed, lyder det fra fagforeninger, skriver Avisen.dk.

- Der er ikke noget at sige til, at samfundet er desperat efter lærerpladser, når en stor arbejdsplads som CPH ikke tager større samfundsansvar for at skaffe lærerpladser, siger Stig Gellert til Avisen.dk.

Tillidsmand forsøgt at råbe bestyrelsen op

Han er 3F tillidsmand for brandmændene i lufthavnen og medarbejderrepræsentant i CPH's bestyrelse. Han har igennem de seneste år forsøgt at råbe bestyrelsen op og opfordret til at tage flere lærlinge.

Hver gang er idéen arkiveret under "det ser vi på senere".

Det samme gælder HK's tillidsrepræsentant i lufthavnen, Betina Thomsen. Hun mener, at det er ringe af så stor en arbejdsplads, at man kun kan finde plads til to kontorelever.

I Billund Lufthavn er antallet af elever langt større i forhold til antallet af medarbejdere. Her har man 751 fuldtidsbeskæftigede og otte elever. Fra første november vil yderligere otte voksenlærlinge begynde i lære som lufthavnsoperatører.

HR-direktør: Vi er i gang med at få flere lærlinge

Forskellen mellem landets to største lufthavne stemmer godt overens med Arbejderbevægelsens Erhvervsråds undersøgelse. Den viser, at jyske virksomheder tager langt større ansvar for at skaffe praktikpladser end store virksomheder på Sjælland.

Ifølge Peter Hansen, HR-direktør i CPH, er selskabet i dialog med de organisationer, der potentielt kan levere lærlinge og elever.

- Vi mærker presset fra samfundet, og derfor sætter vi nu tempoet op for at få flere lærlinge. Vi er i gang. Det er også socialt ansvar at arbejde på sagen, siger Peter Hansen.

Han erkender dog, at der ikke kommer nogen konkret aftale på bordet lige foreløbig.

I over to år har der hver eneste måned manglet mellem 8000 og 10.000 praktikpladser i Danmark.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik