Kæleegernet Tintin får lov at blive hos plejefar – i hvert fald et år endnu

Efter tvivl om, hvorvidt Decan Andersen måtte holde egernet Tintin som kæledyr, har Miljøstyrelsen nu givet tilladelse til, at Tintin kan blive hos Decan de kommende 12 måneder.

Egern-plejefaren Decan Andersen er lettet.

I længere tid har gået i uvished om, hvorvidt han fortsat måtte passe det egern, han de seneste fem år har taget hånd om i hjemmet i Værløse, har han nu fået klarhed:

Egernet Tintin må fortsat bo hos Decan Andersen, i hvert fald det næste års tid, har Miljøstyrelsen besluttet.

- Jeg kan ånde lettet op, for jeg var meget bekymret for, om de ville fjerne ham (Tintin, red.). Jeg havde gerne set, at der var kommet en permanent løsning, og at vi ikke skulle have denne her hovedpine igen om et års tid, for det er stressende og skræmmende ikke at vide, hvad der skal ske, siger Decan Andersen til TV 2 Lorry.

 

Et hit på sociale medier

På Instagram og YouTube er makkerparret blevet en verdensberømt duo. Egernet Tintin har sin egen Youtube-kanal med over 4600 abonnenter, og på Instagram følger over 135.000 Tintin.

Her finder man fotos og videoer af Tintin og Decan, der har været uadskillelige siden den 39-årige mand for fem år siden fandt egernungen forslået uden for lejligheden i Værløse.

quote Jeg kan ånde lettet op, for jeg var meget bekymret for, om de ville fjerne ham

 

Netop foto- og videodokumentationen af det umage par har været årsagen til, at Tintins fremtid hos Decan har været uvis.

På baggrund af en klage over, at Tintin har været iført en sele, når han har været udenfor, gik Miljøstyrelsen ind i sagen.

Risikerer at blive aflivet

Der er to regler i dansk lovgivning som særlig har betydning for Tintin. Den første er reglen om ingen tilfangetagelse. Det vil sige, at dyret skal være i stand til at kunne komme og gå, som det passer den. Det betyder også, at man ikke må transportere dyret.

Den anden regel er om rehabiliteringen. Et vildt dyr har seks måneder til at komme sig og blive sluppet ud i naturen. Hvis dyret ikke succesfuldt kan sættes ud i naturen, skal dyret aflives.

quote Det betyder, at han kan komme ud og klatre i træer og springe frem og tilbage og være tilbage i naturen

 

Miljøstyrelsens har imidlertid vurderet, at Tintin kan få lov til at blive boende hos Decan et år endnu.

 
 
Foto: Privatfoto

- I den dispensation, de har givet, er der lagt op til, at Tintin skal blive vild efter et år. Min erfaring gennem de seneste fem år siger, at han stadig løber hjem, når jeg tager selen af. Jeg har jo forsøgt at sætte ham fri i naturen igen, men så vendte han altid hjem, forklarer Decan Andersen.

Kan nu komme ud i naturen igen

Med dispensationen må Decan Andersen gerne iføre Tintin selen, men fremover må han ikke transportere Tintin i køretøjer, men kun gå ture med egernet.

- Det betyder, at vi kan vende tilbage til vores daglige rutiner, og han kan komme ud og klatre i træer og springe frem og tilbage og være tilbage i naturen. Det er vi trods alt glade for, siger Decan Andersen.

- Her i dag var første gang i lang tid, Tintin kom ud med sele på, og han var helt ekstatisk. I snart en måned har han været frataget retten til at komme ud og kravle og springe, så det var rart for ham endelig at komme ud.

Årsagen til, at egernet Tintin ikke har været ude i den mellemliggende periode skyldes ikke, at Decan Andersen har holdt ham inden døre, men fordi Tintin nægter at bevæge sig rundt uden for hjemmet og i haven uden sin sele.

Og trods anmeldelsen og enkelte negative røster på de sociale medier, har Decan Andersen ikke tænkt sig at stoppe med at være aktive på Instagram og YouTube - tværtimod.

- Vi har ikke tænkt os at give efter til dem, der nu har rapporteret os. Vi får tit nogle smålige, negative folk, der prøver at gå os imod. Men det bliver opveje af alle de gode og søde kommentarer, siger han.

 
 
Foto: Privatfoto

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik