Kæledyr? Dem begraver vi i haven

Har du et marsvin begravet i haven? 75 procent af os har brugt matriklen som kirkegård for et afdødt kæledyr, viser ny undersøgelse.

Hvis du nogensinde har ejet kæledyr, er der en god chance for, at din have rummer rester fra en hund, en guldfisk eller et marsvin.

Det viser en ny undersøgelse fra Boligsiden.dk. Den afslører, at 75 procent af os på et eller andet tidspunkt har brugt matriklen som kirkegård for et afdødt kæledyr.

Grunden til, at mange af os begraver kæledyr på egen grund er ifølge Boligsiden ret enkel: Det er et familiemedlem, der er gået væk, og flere af os har brug for et gravsted at samles om. Det gælder ikke mindst de yngste medlemmer af familien.

- Især for mange børn kan begravelsesritualet være gavnligt for bearbejdelsen af tabet, og det kan være en fordel, at de på egen hånd kan besøge gravstedet og tale med deres gamle ven, som ikke befinder sig mere end et par skridt væk, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Det er fuldt ud lovligt at begrave kæledyr i egen have, melder Miljøstyrelsen og Fødevarestyrelsen. Der skal dog være tale om et enkeltstående tilfælde eller i hvert fald en relativt sjælden begivenhed. Det er med andre ord ikke tilladt at anlægge en decideret dyrekirkegård i baghaven.

Hvis man vælger at begrave Fido eller Piphans i haven, er det eneste krav, at kæledyret graves ned i en passende dybde, der forhindrer kødædende dyr i at grave ham op igen. For at være på den sikre side anbefaler Miljøstyrelsen en dybde på 0,5-1 meter, alt efter hvor stort dyret er.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik