Kabeltyve skal passe på

Politihunden Eik fangede nemlig tre kabeltyve natten til onsdag. Tyveri af kobberkabler er et stort problem for DSB og især for deres passagerer.

Da politihunden Ike jagtede kabeltyve på banesporet Vigerslev Allé fik den fat i dem alle tre.

Ike er en af de specialtrænede sporhunde, der har en snude lidt ud over det sædvanlige. Den er i stand til at finde spor fra mennesker, der flere timer forinden har opholdt sig et bestemt sted.

BaneDanmark har de seneste to år været voldsomt præget af kabeltyveri på S-togsnettet. De samlede udgifter løber op i mange millioner kroner, og de i forvejen hårdt prøvede pendlere fåt testet deres tålmodighed, når nye tyverier pludselig får togene til at stå stille.

Tyvene går efter det værdifulde kobber i de store kabler, som har en skrotpris på op mod 35 kroner pr. kg.

Efter mere end 150 kabeltyverier i 2014 har Banedanmark forsøgt sig med en ekstra forbyggende indsats, f.eks. med opmærkning af kabler, overvågning af de mest udsatte områder og samarbejde med skrotbranchen. Her er samarbejdet med politihundene i den øgede indsats fra Københavns politi en vigtigt del af indsatsen.

Ved tyverier og ved almindeligt vedligehold af jernbanen udskifter Banedanmark også løbende de meget kostbare kobberkabler med aluminiumskabler.

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik