K: Radikal plan om at købe Fælleden er fugle på taget

Der er ikke styr på finansieringen af tilbagekøbet af byggeretten, mener Det Konservative Folkeparti på Københavns Rådhus.

Det radikale forslag om at sætte en stopper for det planlagte boligbyggeri på Amager Fælled lider umiddelbart en krank skæbne hos det parti, der sidder med de afgørende mandater i spørgsmålet.

- Hvis han har finansieringen, lyder det spændende. Men det lyder ærligt talt som om, det er fugle på taget, siger Jakob Næsager, der er politisk leder for Det Konservative Folkeparti i København, til TV 2 Lorry.

Forslaget fra Radikale Venstre går på at betale de cirka 1,5 milliarder kroner til By og Havn, som har byggeretten til området – og dermed forhindre, at byggeriet bliver til noget. Byggeretten er solgt for at være med til at finansiere udgifter til anlægget af metroen til Sydhavnen.

quote De Radikale er nødt til at være en smule seriøse. Kommunen har solgt byggerettighederne fordi man har brugt pengene.

Jakob Næsager, politisk leder, Det Konservative Folkeparti, København

Ikke bare et greb i lommen

Radikale Venstre vil finde pengene til budgetforhandlingerne til september, men den køber Jakob Næsager ikke.

- De Radikale er nødt til at være en smule seriøse. Kommunen har solgt byggerettighederne fordi man har brugt pengene. Så hvis man siger, at By og Havn ikke må bruge byggerettighederne, bliver man nødt til at finde pengene, siger han.

Selv om Københavns Kommune har et milliardbudget, er det ikke blot et greb i lommen, pointerer Jakob Næsager.

- 1,5 milliarder kroner svarer til, at vi fyrede alle folkeskolelærere. Hvis Tommy Petersen vil fyre 3.000 medarbejdere har jeg brug for at høre hvor det skal være henne, siger han.

- Vi stemmer gerne for, men...

Det lyder lidt som Konservative bare taler om at være grønne, men når det så kommer til stykket, så vil I ikke?

- Vi stemmer gerne for, men der skal være styr på finansieringen. Hvis det er nye penge, vil jeg gerne vil hvor de kommer fra. Hvis det er gamle penge, kan det også være, vi vil være med, hvis det er en ordentlig finansiering.

Københavns Borgerrepræsentation skal tage stilling til forslaget på et kommende møde – formentlig det førstkommende, som er 18. maj. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik