Jyttes mand har været væk i tre uger: 'Jeg har mistet håbet'

Jyttes mand, Morten Peder Oxvang Mortensen, kom aldrig hjem. Han har været forsvundet i tre uger, og nu beder hun og politiet borgerne om hjælp.

Den 20. oktober står klart inprentet for Jytte Lawsens øjne.

Hendes mand, Morten, skulle i Tivoli med tre venner, og Jytte husker, hvor spændt han var.

- Han løb rundt med barbermaskinen i den ene hånd og tøjet i den anden. Og så var det ud ad døren i en fart! 

Men Morten skulle ikke bruge hele aftenen i Tivoli. Hjemme ventede Jytte med middagsgæster fra Jylland, og det var meningen, at han skulle tage tidligt hjem for at spise med.

- Vi havde aftalt, at han skulle være hjemme klokken 19.30. Så kunne han i hvert fald nå at få desserten med.

quote Allerede der - da der hverken var en besked om, at han kom senere hjem eller noget som helst - der tænkte jeg, at noget ikke var rigtigt

Jytte Lawsen

Men Morten kom aldrig. Klokken passerede 19.30, og i hjemmet på Bellmandsgade blev Jytte bekymret.

- Allerede der - da der hverken var en besked om, at han kom senere hjem eller noget som helst - der tænkte jeg, at noget ikke var rigtigt, fortæller Jytte.

Da alt, såsom en ekstra drink med vennerne, var udelukket omkring midnatstid, vidste Jytte Lawsen, at den var helt gal. Hun ringede til Københavns Politi og meldte Morten savnet.

- De sagde, at der er masser af håb. 'Bare tag det roligt. Det skal nok gå', så det tænkte jeg, at det skulle.

Problemet er bare, at Morten aldrig vendte hjem. 

Ifølge Københavns Politi er han forsvundet som dug fra solen på Glostrup Station. En station der ligger i stik modsatte retning af hjemmet på Østerbro. 

Mortens hjem

På Bellmandsgade sidder Jytte i stuen. Det er i dag præcis tre uger siden, at Morten forsvandt.

Overalt omkring hende kan man se minder om samlivet og ægteskabet mellem hende og Morten. I vindueskarmen på den lukkede altan ligger Mortens pibe og tobak. Det ligger helt på samme måde, som Morten efterlod det, før han forsvandt.

Det er svært at vende sig til pludselig at være alene. Morten og Jytte har været gift i 31 år. Og så er det ikke bare sådan lige, når ægtefællen pludselig ikke er der mere.

quote Det er jo tomhed. Og så er det selvfølgelig også dyb bekymring og stor sorg.

Jytte Lawsen

- Det er jo tomhed. Og så er det selvfølgelig også dyb bekymring og stor sorg, siger Jytte Lawsen.

Hun sidder ved spisebordet i lejligheden. Håret er næsten hvidt, og den mørkebrune brille sidder nøjsomt på den slanke næse.

De tre uger har taget hårdt på Jytte. Men det er ikke kun på ægtemandens forsvinden, der er en tragedie i lejligheden på Bellmandsgade. 

Jytte lider af uhelbredelig lungekræft, og selvom sygdommen for det meste kun fylder, når turen går til hospitalet for at modtage kemobehandling, så gør det ikke hverdagen nemmere at overskue.

- Det giver mange praktiske problemer i forhold til børn og ægtefælle. Papirmæssigt, kan man sige. Det er et ekstra kors, og det besværliggør en helt masse ting, fortæller Jytte.

Selvom hovedet siger en ting og hjertet en anden, håber hun stadigvæk, at Morten dukker op et sted. Men hun ved godt, at timerne ikke tikker i ægtemandens farvør.

quote Jeg har svært ved at tro, at det bliver en positiv afslutning. Jeg tror ikke, at han dukker op.

Jytte Lawsen

- Jeg synes, at tre uger er lang tid. Og der er ingen mennesker, der har set ham. Jeg har svært ved at tro, at det bliver en positiv afslutning. Jeg tror ikke, at han dukker op. Simpelthen.

Morten Peder Oxvang Mortensen forsvandt sporløst en torsdag aften for tre uger siden. Politiet står fortsat på bar bund i sagen.

Se TV 2 Lorrys indslag om sagen over artiklen.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik