Justitsministeriet skal se på radikaliserings-forslag

Justitsministeriet skal nu se nærmere på en del af de forslag til at komme radikalisering til livs, som en ekspertgruppe under Københavns Kommune er kommet med onsdag.

For det kan eksempelvis kræve en ændring af loven, hvis myndighederne i højere grad skal kunne dele personfølsomme oplysninger ved mistanke om, at en borger er på vej til at blive radikaliseret, siger Københavns integrationsborgmester.

- Vi skal gøre alt, hvad vi kan, for at skabe et mere smidigt samarbejde mellem de myndigheder, vi hver især har ansvar for, siger integrations- og beskæftigelsesborgmester Anna Mee Allerslev (R) til Ritzau.

Hun vil arbejde for alle tiltag inden for de nuværende rammer samt "eventuelt med nogle lovændringer", siger hun, men understreger dog, at hensynet til borgernes rettigheder ikke må gradbøjes.

- Det er fuldstændig uomgængeligt, at borgernes retssikkerhed er ukrænkelig, uanset hvem de er.

- Jeg håber, at alle Folketingets politikere er enige om, at rammerne er retssikkerheden, også selv om vi jo har den frygtelige terrorhændelse i februar i vores bevidsthed, siger Anna Mee Allerslev til Ritzau.

Ekspertgruppen beskriver radikalisering som en proces, hvor en gruppe eller person i stigende grad får ekstreme holdninger og støtter anvendelsen af ulovlige eller voldelige handlinger for at fremme disse holdninger.

De ekstreme synspunkter og radikaliserede personer findes inden for især tre miljøer i København - den ekstreme venstrefløj, den ekstreme højrefløj og militante islamistiske miljøer, lyder det i rapporten.

Gruppen blev nedsat i januar med den svenske terrorekspert Magnus Ranstorp i spidsen før angrebene på kulturhuset Krudttønden og den jødiske synagoge i København.

Ekspertpanelet lancerer 15 anbefalinger onsdag, som blandt andet indeholder mere dialog med organisationer og religiøse miljøer, færre sprækker mellem myndigheder og en mere sammenhængende indsats.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Stevns Station

141 år gammel togstation rives ned: Politikere enige om at flytte station

Jacob Gowland Jørgensen

playFamiliefar trodsede rejsevejledninger: - Jeg har brug for at komme væk fra hverdagen

mændenes hjem

Hjemløse sælger juletræer og får indtjeningen i egen lomme

FÆRDIGT INDSLAG(3)

playTingbjerg bygger sig ud af den hårde ghettoliste - beboer frygter opdelt lokalsamfund

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere