Just-Eat-stifters iværksætterby til 400 millioner rykker nærmere

Frederiksberg Kommune vil sende lokalplan i høring til nyt iværksættermekka. Erhvervsmand Jesper Buch er en af drivkræfterne bag projektet.

De fleste kender ham som stifteren af forretningssuccesen Just-Eat og som glubsk dommer i DR-programmet ’Løvens Hule’, hvor han går hårdt til de mange håbefulde iværksætter-deltagere, som beder ’løverne’ om startkapital til at føre deres drømme ud i livet.

Men et af de investeringseventyr, der for alvor optager erhvervsmanden Jesper Buch, finder man på Frederiksberg.

Her har Jesper Buch gennem det seneste halvandet år været en af drivkræfterne bag etableringen af en iværksætter-by på den gamle posthusgrund på Finsensvej.

Sti langs metrobanen fører til Start-up City, hvor en bro over metrobanen binder Start-up City sammen med uddannelsesstedet TEC.
Sti langs metrobanen fører til Start-up City, hvor en bro over metrobanen binder Start-up City sammen med uddannelsesstedet TEC.
Foto: KOM-KBH

Navnet er 'Start-up City', og meningen er, at iværksættere og mindre virksomheder skal kunne flytte ind og bo og arbejde under samme tag.

De vil desuden kunne suge viden og knowhow til sig fra en mentorbank, som Jesper Buch står bag, hvis de afgiver 3-10 procent af deres virksomhed.

- Så giver vi dem noget sved tilbage i stedet. Vi håber selvfølgelig på, at vi rammer en unicorn (enhjørning, red.) iblandt de 100 eller 300 virksomheder, der ender med at være en del af den mentorpakke. Det er håbet, siger Jesper Buch til Frederiksberg Bladet.

Fakta om Start-up City

  • Byggeriet fordeler sig på cirka cirka 10.350 m2 erhverv med cirka 550 arbejdsstationer med en kombination af storrum og cellekontorer, der varierer i størrelse.
  • I den høje del af Start-up City etableres i alt cirka 131 boliger. Heraf 4.125 m2 til boliger og 2.025 m2 til udlejning i længere perioder.
  • Ved at åbne baggården opstår et byrum, hvor nye byrum, gang- og cykelforbindelser danner genveje og sammenkobler området til de omkringliggende institutioner over metroen.
  • Bygherre: KOM KBH
  • Lokalplan forventes at komme i offentlig høring i slutningen maj måned.
Kilde: Frederiksberg Bladet

Start Up-City skal kunne huse 550 iværksættere, restaurant, konference-og undervisningsfaciliteter, åbne kontorer og madboder.

Opførelsen vil koste 400 millioner kroner, og til at føre drømmen ud i livet har Jesper Buch allieret sig med en række investorer - heriblandt firmaet KOM-KBH, der har købt postgrunden af PostNord og er bygherre på projektet.

 
 
Foto: KOM-KBH

Projektet er nu så langt i dets fase, at politikerne i By- og Miljøudvalget på Frederiksberg har besluttet at sende en lokalplan og en kommuneplan for området i høring i otte uger i slutningen af maj måned, skriver Frederiksberg Bladet.

Projektet omfatter en karrébygning og en sammenbindende mellembygning på fire etager med terrasser mellem karréen og et tårn på 13 etager tilbagetrukket mod metroen. Tårnet skal kunne rumme cirka 130 boliger, som iværksættere kan bo i permanent eller midlertidigt, og på toppen er tænkt en restaurant. 

 
 
Foto: KOM-KBH

Ifølge Frederiksberg Bladet har projektet allerede været i en forhøring blandt naboerne tilbage i efteråret, hvilket der kom ni indsigelser ud af. Her var det især byggehøjden fra seks til 13 etager, der vakte bekymring.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik