Juraekspert: Brev belaster Frank Jensen

Det var ifølge Politiken fredag ansøgernes politiske engagement, der var afgørende, da Københavns overborgmester Frank Jensen (S) for nylig ansatte en række embedsmænd til sit sekretariat på rådhuset.

Det viser et dokument, Politiken har fået aktindsigt i. Der er tale om de afslag, kommunen sendte ud til de ansøgere, der ikke blev ansat hos Frank Jensen. Teksten underminerer kommunens forklaring om, at politik ikke spillede en rolle, da overborgmesteren ansatte en mediekonsulent, en personlig assistent og en borgmestersekretær. Officielt har det heddet, at jobbene udelukkende blev besat efter 'faglige kvalifikationer' og 'en forståelse for politik'.

Men i afslaget skriver kommunen ligeud, at de »3 personer vi har tilbudt ansættelse, har alle til fælles at de har arbejdet med og er yderst engageret i politik...«, skriver Politiken. Stillingerne gik til Frank Jensens pressesekretær fra valgkampen, en medlemssekretær for Socialdemokraterne og tidligere trafikminister Jacob Bukstis (S) hustru. Ingen andre ansøgere kom til samtale.

Ifølge professor Steen Rønsholdt fra Københavns Universitet er det ikke lovligt for offentlige myndigheder at hyre medarbejdere ud fra politiske kriterier:

»Den slags hensyn må kommuner simpelthen ikke tage. Men det er svært at tolke dokumentet anderledes, end at det politiske engagement har været afgørende. Der ligger stærke indicier for, at der er sket en form for magtfordrejning i forbindelse med ansættelserne, og at politiske og venskabelige forhold har spillet ind«, siger han til Politiken.

Folketingets Ombudsmand Hans Gammeltoft-Hansen har netop besluttet at kulegrave ansættelsesforløbet.

Frank Jensen vil ikke kommentere sagen, før ombudsmanden er kommet med sin redegørelse. Overborgmesteren henviser i stedet til kommunens administrerende direktør, Claus Juhl.

Claus Juhl afviser kritikken i en skriftlig kommentar og peger på, at der i stillingsopslaget netop blev efterspurgt ansøgere med 'forståelse for politik':

»I Københavns Kommune lægger vi generelt meget vægt på medarbejdernes engagement inden for de områder, de arbejder med. Der er ved besættelsen af stillingerne lagt vægt herpå, herunder ansøgernes faglige kvalifikationer, erfaringer og forståelse for samspillet med en politisk ledelse...«, skriver Claus Juhl til Politiken.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik