00:32

Her kan du høre Julius fortælle om, hvordan hans skuespillerdebut har ændret hans liv.

Diagnoseramte Julius har succes i ny dansk børnefilm

12-årige Julius Green Volder fra Herfølge har succes med rollen som bøllen Arnold i den anmelderroste familiefilm Jeg er William", som har premiere i dag.

Det er en stolt Julius Green Volder, som åbner døren, da vi besøger ham i hjemmet i Herfølge. Om få timer skal han for tredje gang på dage i biografen og se sig selv på det store hvide lærred i den nye børnefilm 'Jeg er William'.

Her spiller Julius rollen som den stærke bølle Arnold, der gør livet surt for hovedpersonen William.

Det har været en lærerig oplevelse for den 12-årige knægt fra Herfølge at medvirke i filmen, som har gjort en kæmpe forskel for ham på det personlige plan. 

- Det har været fedt at have prøvet noget, jeg ikke har prøvet før. Og at jeg bare har hygget mig og haft det rigtigt godt med nogle nye folk og været omgivet af nogle søde mennesker, siger Julius Green Volder og fortsætter: - Det har været rigtigt fedt, selvom jeg har de diagnoser, jeg har.

Julius Green Volderer diagnosticeret med autisme, ADHD, Tourette og OCD, og har med egne ord været trist en stor del af sin opvækst, ligesom han nogle gange har følt, at livet slet ikke var værd at leve.

Læs også Har autister superevner?

Havde mange tics

Efter at Julius begyndte at arbejde på filmen, ændrede hans tilværelse sig.

- Inden optagelserne til filmen (november 2016, red.) havde jeg det ikke så godt. Jeg havde rigtig mange tics. Det gik ikke godt i skolen og det gik ikke godt herhjemme. Men siden har jeg forandret mig meget. Jeg er blevet gladere og har færre tics, siger Julius Green Volder, som tænker sig kort om, inden han fortsætter:

- Jeg har fået det bedre med mig selv og tror mere på mig selv. Jeg kan være morsom af og til, og det har betydet, at jeg har fået flere venner.

Læs også Populært mobilspil får syge børn ud af sengen

Julius Green Volder går i 6. klasse på en specialskole, hvorfra han havde fri på alle optagedage. 

Jeg er så stolt, så stolt. da det stod klart, at han havde fået rollen, løb tårerne ned af kinderne på mig.

Inge Green Volder, Julius mor

Både Julius og hans mor giver dog udtryk for, at tiden med filmoptagelser har lært Julius rigtig meget.

 - Jeg er så stolt, så stolt. da det stod klart, at han havde fået rollen, løb tårerne ned af kinderne på mig. Tidligere har det diagnoserne fyldt meget i Julius´opvækst. Men hvor det tidligere har været forbundet med problemer, har han nu endelig fået bevist, at han dog er god til noget. Ikke bare over for sig selv, men også over for os, og alle mulige instander, siger Julius mor, Inge Green Volder. 

Læs også ILVA ansætter unge med autisme: "Nu er der mening med livet"

Instruktør lovpriser Julius

I filmen "Jeg er William" spiller Julius rollen som den stærke bølle Arnold, som laver det hårde arbejde og som er god til at få andre til at makke ret. Og filmens instruktør, som blandt meget andet står bag kæmpesuccesen Let´s get Lost, er fuld af lovord over den unge Julius:

- Jeg hørte ret tidligt, at der var noget med nogle diagnoser, og det eneste jeg kan sige er, at jeg tror faneme´ at der er mange i min branche, som har utallige diagnoser. Selvfølgelig er det utroligt synd, når det volder problemer. Men jeg vil sige, at det var ikke noget, der skræmte mig. Når jeg caster prøver jeg ikke at finde dem, der er nemmest at arbejde sammen med - jeg prøver at finde dem, der er mest gods i. Og det kan sgu´godt være nogle, der er lidt besværlige. Først og fremmest var det skide sjovt. Han var rigtig sød - og ville gerne, siger Jonas Elmer.

Filmen " Jeg er William" har premiere i dag, d. 21. december.

Læs også Ny katastrofefilm: Sådan ser København ud i 2095