Juletræsballade: Ny bestyrelse skal vælges

Der er indkaldt til et nyt ekstraordinært møde i Egedalsvænge om to uger, hvor der er nyvalg til bestyrelsen.

Bestyrelsen i Egedalsvænge i Kokkedal holdt onsdag aften møde med formanden og direktøren i Boligforeningen 3B for at løse konflikten omkring det omdiskuterede juletræ, der har fyldt mediebilledet den seneste uge.

Parterne har endnu ikke fundet en løsning på grantræs-balladen - i stedet er der indkaldt til endnu et møde om små to uger.

- For at informere beboerne og for at rense luften er der indkaldt til ekstraordinært afdelingsmøde den 28. november, hvor der også vil være

nyvalg til bestyrelsen, skriver Boligforeningen 3B i en pressemeddelelse.

Juletræssagen begyndte, da et muslimsk flertal i afdelingsbestyrelsen blokerede for, at der skulle indkøbes et fælles juletræ. De afviste at bruge de cirka 5000-7000 kroner, som træet og juletræstænding koster.

Beslutningen har vakt opsigt, fordi den blev taget tre dage efter en stor muslimsk Eid-fest i Egedalsvænge.

Hoppeborge, elastikspring og en klatrevæg sørgede for at gøre den muslimske højtid festlig for børn og voksne, og dét arrangement havde afdelingsbestyrelsen i enighed valgt at støtte med 60.000 kroner.

Bestyrelsesmedlem: Penge har intet med sagen at gøre

Under balladen meldte en privat donor sig for at sikre, at foreningen fik et juletræ i år - samt et tilskud til den næste muslimske Eid-fest.

Men det handler ikke om pengene, fastslog bestyrelsesmedlem Ismail Mestasi. Beslutningen om at droppe juletræet var af principiel karakter.

Før onsdagens juletræs-topmøde var der lagt maksimalt pres på bestyrelsen for at finde en løsning. Parterne blev enige om, at den lokale sag er blevet blæst op i medierne.

Der har været misforståelser omkring det praktiske

- Der er enighed om, at det er en lokal sag, der har fået en tone i den offentlige debat, som vi tager afstand fra, og som er til skade for Egedalsvænges rygte og sammenhold. Vi håber, den nu kommer ned på et lokalt plan.

- Flertallet har ikke ført en kamp mod julen. Der er enighed om, at der har hersket nogle misforståelser om, hvem der skulle stå for det praktiske i forbindelse med det årlige juletræ, skriver Boligforeningen 3B efter mødet.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik