Juletræs-bestyrelse i ny splid

Demokrati: Islamistisk præget afdelingsbestyrelse skaber ny splid i Kokkedals største boligområde. Efter 36 år er Egedalsvænges billardklub smidt på porten. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Billardklubben i Egedalsvænge har eksisteret siden 1977 i et kælderlokale under Kokkedals største almene boligområde, men nu har klubben fået besked på at tømme lokalet inden for en måned.

Læs også: Bestyrelsen i Egedalsvænge....

Beskeden er kommet fra den afdelingsbestyrelse, der sidste år stemte nej til at sætte et juletræ op ganske få uger efter en stor Eid-fest.

Læs også: Klar til opgør med julejunta....

Da bølgerne havde lagt sig, håbede mange, at afdelingsbestyrelsen ville arbejde for at samle beboerne i det etnisk mangfoldige område.

I stedet er der sket en øget splittelse, lyder kritikken efter en måned, hvor afdelingsbestyrelsen har opsagt to beboer-klubber med mange etnisk danske medlemmer.

Familier flytter ud pga splittelse

- Man kan ikke sige, at de bare er nyvalgte og skal finde sig tilrette. De ved udmærket, hvad de gør hernede. Der skal være plads til alle i Egedalsvænge, men det er der ikke i øjeblikket, siger Monia Stoltz, der som formand for billardklubben har valgt at stå frem og fortælle om den splittelse, der i øjeblikket får både danske og etniske familier til at flytte fra Egedalsvænge.

For nylig åbnede afdelingsbestyrelsen en lektiecafe, og det har gjort det muligt at dokumentere en sammenhæng mellem afdelingsbestyrelsens aktiviteter og Hizb-ut-Tahrir. På facebook er lektiecafeens administrator en person, der åbenlys reklamerer for sin støtte til Hizb-ut-Tahrir.

Det er første gang, at seniorforsker Hans Skifter Andersen hører om, at Hizb-ut-Tahrir er aktiv i beboerdemokrati.

- Det er interessant, hvis der er en politisk infiltration fra Hizb-ut-Tahrir i beboerdemokratiet, men det betyder ikke, at alle i boligområdet dermed støtter organisationen, siger Hans Skifter Andersen, der forsker i problemramte boligområder på Aalborg Universitet.

Frederiksborg Amts Avis har forsøgt at få en kommentar fra afdelingsbestyrelsens formand, Volkan Citirikkaya, men det har ikke været muligt.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik