Julesalg stopper vejombygning i København

En ombygning af krydset mellem Sluseholmen og Sjællandsbroen i København i december måned ville ikke kun få trafikken på vejen ned i sneglefart.

Den ville også få julesalget hos engrosvarehuset Metro ned i tempo. Derfor har varehuset gjort indsigelser mod opstart af vejbyggeriet i årets travleste indkøbsmåned, og det har givet pote, skriver Licitationen - Byggeriets Dagblad. Ombygningsprojektet er udskudt til foråret.

- Op til julehøjtiden har vi allermest travlt. Vores kunder køber ind til julefrokoster og julegaver, og derfor ville krydsombygningen have stor negativ indflydelse på vores julesalg. Vi har allerede problemer i myldretiden, og ombygningen vil skabe endnu mere trafikkaos, siger Kim Kyster, der er driftschef hos Metro København.

Ombygningen af vejkrydset, hvor der blandt andet skal etableres to cykelstier, vil direkte påvirke Metro, da kommunen skal grave ved adgangsarealerne til Metros parkeringspladser.

Hos Center for Anlæg i Københavns Kommune har man taget Metros kommentarer alvorligt.

- Vi har selvfølgelig lyttet til, hvad erhvervslivet har at sige. Vi vil helst genere færrest muligt med byggeriet, og ud over Metro ville det også påvirke andre virksomheder i området, siger projektleder Jan Kaadekilde Hansen fra Center for Anlæg.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

fakkeloptog peter bangs vej

Borgere går fakkeloptog for at mindes trafikdræbt femårig

lise nør

Lise Nørgaard modtager statslig hæderspris som 103-årig

20200103-093918-A-1920x1281we

Fem nye ansatte skal bekæmpe social kontrol i København

den lille havfrue

Chefredaktør dømmes for at dæmonisere Den Lille Havfrue

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere