Julehjælp i Vanløse: "Hvorfor spilde, når man kan dele?"

Det er stadig muligt at få hjælp til julen - Føtex i Vanløse deler ud af overskudsvarer

Gaveræs og fed mad er dyrt.

Juletiden er en god og fredfyldt tid for dem, der har. Men for alle dem, der i forvejen kæmper med røde tal på bundlinjen, kan juletiden give i stedet give en klump i maven.

Mange organisationer deler julehjælp ud i tiden op til jul, men behovet er fortsat stigende. 

Nu er der dog lidt hjælp at hente for dem, der ikke har fået del i hjælpen.

Mange butikker holder nemlig lukket i juledagene, men de mange varer i kølediskene holder ikke evigt.

quote Jeg så et par steder gøre det i lidt mindre stil sidste år. Og så tænkte jeg, at vi skulle prøve det i år

Casper Østergaard, varehuschef i Føtex Vanløse

Derfor har Føtex i Vanløse valgt at sprede glæde til dem, der måtte have brug for det og dele de madvarer, der ikke kan holde sig julen over, ud til værdigt trængende juleaftensdag.

Facebookopslag gik viralt

- Jeg så et par steder gøre det i lidt mindre stil sidste år. Og så tænkte jeg, at vi skulle prøve det i år, siger Casper Østergaard, der er varehuschef i Føtex Vanløse.

Cheferne var glade, og efter varehuschefen lavede et opslag på butikkens Facebook-side, gik der ikke længe før opmærksomheden var stor.

quote Alle er positive, og det er bare så fedt

Casper Østergaard, varehuschef i Føtex Vanløse

- Og så er det eksploderet siden. Der er over 1700 delinger på vores opslag og jeg ved ikke hvor mange kommentarer. Alle er positive, og det er bare så fedt, siger Casper Østergaard til TV 2 Lorry og fortsætter:

- Vi samler sammen mad fra alle Føtex-butikker i København til vores butik i Vanløse. Der er jo ingen grund til, at vi smider noget ud, som kan være til gavn for andre.

Opkald fra Sjællands Odde: "Så bliver julen alligevel god"

Hvor mange der kommer for at få julehjælp lørdag morgen, har varehuschefen ingen idé om, men et er sikkert: der har været stor opmærksomhed - fra nær og fjern!

- Jeg har fået opkald fra nær og fjern fra folk, som bare vil sige tak. En kvinde ringede til mig og sagde 'Så bliver julen alligevel god', siger Casper og tilføjer:

- Da jeg så spurgte, om vi ses den 24. svarede hun, at hun bor i Sjællands Odde og overhovedet ikke har brug for julehjælp, men at initiativet gik lige i hjertet på hende.

quote Jeg har fået opkald fra nær og fjern fra folk, som bare vil sige tak. En kvinde ringede til mig og sagde 'Så bliver julen alligevel god'

Casper Østergaard, varehuschef i Føtex Vanløse

Medarbejdere arbejder gratis i god sags tjeneste

Også blandt medarbejderne i butikken har opbakningen været stor til initiativet. Hurtigt meldte 18 personer tilbage, at de gerne ville bruge timer på at hjælpe kvit og frit - både den 23., hvor poserne skal pakkes, men også den 24. om morgenen, når julehjælpen skal deles ud mellem 08 og 10 foran butikken.

- Der er sågar andre Føtex-medarbejdere i København, som har spurgt, om de må være med - så vi bliver lidt ekstra også, siger varehuschefen.

Han ved endnu ikke, hvor mange jule-poser der kommer til at stå klar lørdag morgen ved Føtex, men han håber, at alle kan få. 

- Det vi gør, det er, at vi prøver at pakke et vist antal poser, så så mange som muligt får en pose med hjem. og så har vi tænkt os at skrive, at man skal respektere, at det er til dem, der har brug for det, siger han og fortsætter:

- Vi håber at kunne hjælpe en masse, som har behov for at få noget hjælp. Ved ikke at smide varene ud, så hjælper vi nogle andre og gør os selv en tjeneste.

quote Jeg opfordrer alle til at være næstekærlige her i julen

Casper Østergaard, varehuschef i Føtex Vanløse

Men grundlæggende handler det hele om én ting. At huske på, hvad juletiden er:

- Jeg opfordrer alle til at være næstekærlige her i julen. Og så vil jeg gerne opfordre alle, der kan, til at give noget til dem, der ikke har, siger Casper Østergaard til TV 2 Lorry.

Føtex Vanløses Facebookopslag
Føtex Vanløses Facebookopslag
Foto: Facebook

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik