Julefrokostskade? Timingen er altafgørende, hvis du skal have erstatning

Julefrokostsæsonen er i gang - pas på dig selv og undgå et slagsmål om erstatning, fordi du kommer til skade.

Vilde selskabslege. Vild dans - og et forsøg på at efterligne Patrick Swayze, der griber sin flyvende Baby (Jennifer Grey)  på dansegulvet - og så en tur på skadestuen med en kvæstet skulder, en brækket arm, flækkede tænder, et smertende knæ - eller noget helt andet.

Farerne til firma julefrokosten er utallige, men der er en god ting at huske, hvis man kommer til skade og vil have erstatning fra sin arbejdsgiver:

Du skal sørge for at komme til skade i det officielle tidsrum, din chef har fastsat julefrokosten til. Står der for eksempel i invitationen, at din virksomhd holder julefrokost fra klokken 15 til 22, og du kommer til skade klokken 22:45 - ja så hænger du selv på regningen. Men sker det før klokken 22 - så er det en helt anden snak.

-Hvis ulykken skal regnes for en arbejdsskade, skal det være tydeligt, at det er arbejdsgiveren, der har inviteret til julefrokosten, siger arbejdsmiljøchef i Dansk Byggeri Mette Møller Nielsen.

Kæmpebrandert ingen hindring

Dansk Byggeri oplyser, at det er ligegyldigt, hvor julefrokosten foregår. Og faktisk så er det også ligegyldigt, hvordan ulykken er sket - også selv om skaden er opstået under en velvoksen brandert. 

-Så længe det, medarbejderen foretager sig, når han eller hun kommer til skade, er en del af julefrokosten, er det en arbejdsskade, siger arbejdsmiljøchef Mette Møller Nielsen, Dansk Byggeri i en pressemeddelelse fra organisationen.

Dansk Byggeri understreger, at arbejdsskadeforsikringerne dækker i det tidsrum, der er aftalt for  julefrokosten. Så derfor er det måske en meget god idé, hvis du sammen med dine kolleger og din chef på forhånd fastlægger start- og sluttidspunkt for festen.

Så ved du, hvornår det bliver på eget ansvar.

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik