Jul i juli: Rekordmange julemænd på gåtur i hovedstaden

For 60. år i træk samles julemænd fra hele verden for at fejre jul i juli.

Julemændenes verdenskongres har i 60 år fundet sted i juli - ikke i julen, for der har julemændene alt for travlt.

Kongressen foregår heller ikke på Grønland, hvor temperaturerne er lidt mere passende for en velpolstret mand med støvler, kåbe og fuldskæg.

Nej, det foregår som altid på Dyrehavsbakken.

I år er rekordmange julemænd, julekoner og nissebørn mødt op for at fejre juli - nemlig 160 mennesker fra 15 forskellige lande. 

Det officielle program starter mandag, hvor julemændene i samlet flok skal se den lille havfrue, indlede deres optog på Strøget og slutte dagen af på Bakken.

- Stemningen er fantastisk. Der er børn overalt, og det er julemanden jo rigtig glad for. Københavnerne er glade - og rigtig overraskede, siger en julemand, som TV 2 Lorry mødte på Strøget. 

Mandag skal julemændene traditionen tro have dyppet fødderne på Bellevue Strand, mens 60 års jubilæet fejres onsdag med et forsøg på at lave Danmarks største luciaoptog.

Idémanden bag julemændenes verdenskongres er Christian Nielsen, der gik under navnet Professor Tribini, og han var en af Bakkens største gøglere. Kongressen startede som en fest på Bakken, men har over de 60 år vokset sig til en international begivenhed.

Onsdag kåres også Årets Æresjulemand, og der skal dystes i julemændenes femkamp. Så hvis du trænger til at komme i julestemning, så er det bare med at komme afsted.

Her kan du se julemænd og -koner i deres badetøj, da TV 2 filmede kongressen i 2015:

 

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik